sourze.se

Men ärligt talat, Mona!

Hur kan du vara så klantig, gång efter gång?

Jaha, så var det dags igen för ärkeklanten Mona Sahlin att visa framfötterna. Inte betala bilskatt eller besiktiga bilen. Fixa körförbud på fordonet men ändå bruka det. Biträdande näringsminister och regeringsmedlem och allt som hon är! Normala människor som klantar sig brukar bli hängda ganska omgående - minsta lilla kronofogdeanmärkning och det är bye-bye-hyreskontrakt, handla på avbetalning, skaffa telefonabonnemang och så vidare.

Men inte här, Mona verkar ha någon slags diplomatisk immunitet, dock utan att vara diplomat. I och för sig, hon står väl på de svagas sida lite, jag menar alla kan göra fel och där har alla små syndare ett skyddshelgon. Det är ju diplomatiskt i alla fall? Nej, det här är ta mig tusan inte klokt! Och det inte bara sänder ut konstiga signaler om vem som kan göra fel och med vilka konsekvenser, det undergräver också den redan väldigt sviktande politikertilltron och Mona är väl inte dummare än att hon borde kunna räkna ut att sådana här saker inte bara skadar socialdemokraterna utan också sänker lusten hos gemene man att intressera sig för politiken? Ja, jag bara gapade när text-TV slogs på i går kväll.

Göran, du har gott förtroende hos svenska folket, säger SIFO och andra. Det förtroendet sjunker nog en hel del om du inte plockar bort vims-Mona från regeringen per omgående! Ja då kan du inte ens räkna med att jag skall fundera på att lägga min röst på Socialdemokraterna.


Om författaren

Författare:
Joakim Forsemalm

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2002 15:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: