sourze.se

Första sprutan tagen

Behandlingen har börjat.

Gör man så här? Debatterar sin egen artikel? Kanske inte, men detta är en uppföljning, och det kändes riktigt att placera den här.

Fick min första injektion Pegintron igår. Nervöst. Har läst alldeles för mycket om biverkningar och var beredd på det värsta. Tar sprutan klockan tolv och mår hur bra som helst fram till fyra-tiden. Börjar då känna en konstig smak i munnen, men det är inget som stör direkt.

Klockan sex tar jag mina första kapslar Rebetol, och tänker att nu snart mår jag antagligen inte alls bra. Och mycket riktigt, det smyger sig på. Får värk i musklerna, speciellt i ryggen, och feber. Samtidigt utvecklas en huvudvärk som är ganska envis. Den försvinner inte. Tar en Alvedon och går och lägger mig.

Sover ett par timmar och vaknar av att jag är varm och öm och huvudvärken gnisslar vidare. Men ändå, är det inte värre än såhär? Känns faktiskt precis som en vanlig influensa. Ännu har jag inte tappat något hår, känt av några "kraftiga humörsvängningar", märkt att hjärtslagen galopperat... Fattar givetvis att dessa eventuella biverkningar inte kommer direkt.

Men, som sagt, detta är bara början. Det är ett halvår kvar av behandlingen. Jag är fortfarande beredd på det värsta samtidigt som jag hoppas att det inte blir värre än så här. För detta kan jag stå ut med. Om tre månader får jag veta om behandlingen lyckas ta kål på viruset. Lyckas den med det är det bara tre månader ytterligare att stå ut. Go Pegintron Go!


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2002 13:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: