sourze.se

Är du vaken eller?

Majoriteten av oss verkar inte vara det.

I höstas läste jag en engelska kurs på Komvux. Vi skulle hålla ett litet fördrag. "5 minutes" Den kunde handla om vad som helst. Då valde E en vän och klasskamrat till mig att prata om det som finns omkring oss, det som så många av oss väljer att blunda för. De hemlösa.

Hon fokuserade dock föredraget på oss andra. Vi som inte är direkt berörda, vi som har det bra. E delade upp oss i två grupper, "The talkers" och "The doers". "The talkers" det är vad majoriteten är. De som ser vad som sker, de som skakar på huvudet lite då och då och tycker att det hela är så hemskt. De är "talkers" som väljer att prata kring det de ser. Och ibland så pratar de sig förbi problemen för att slippa ta ansvar. De går runt och låtsas att de går i sömnen.

"The doers" är de som ser problemen och sträcker därmed ut en hjälpande hand. De går mot de problem de ser och försöker med olika medel att hjälpa till. De går runt och vet att det de ser är verkligheten.

Om du går runt och tror att det du ser är en mardröm... Vakna. Om du går runt och är medveten om verkligheten... Tur att du finns.


Om författaren

Författare:
Gilliar Javaheri

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2002 16:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: