sourze.se

Schyman, könskriget är slut!

Den revolutionsivriga vänstern ger inte upp drömmen om att få göra revolt, nu i feministisk tappning. Men ledsen Schyman, könskriget är slut.

V-Kongressen har öppnat... och Schyman kör stenhårt på det feministiska temat. "Kvinnorna måste göra revolt" säger hon samt menar att den som inte är feminist inte får vara vänsterpartist. Det liknar mest en krigsförklaring. När ska hon fatta att könskriget är slut?

40-talistgenerationen är pensionsfärdig. De som inte dukat under för förtidspensionen kommer inom 5 år att börja tvingas in i det på grund av sin ålder. Samtidigt börjar 60-och 70-talisterna komma ut i arbetslivet på allvar. Sakta men säkert kryper vi upp mot chefpositionerna.

Och vi har ingenting mot jämställdhet. Vi är inte rädda för det, speciellt inte vi unga killar. Vi har inte sett tillräckligt av gubbväldet för att se det som norm. Istället ser vi våra systrar och tjejkompisar erövra plats efter plats från gubbdjävlarna och vi jublar. Vi ser inte att vi har några "privilegier" som vi måste försvara utan enbart rättigheter som även tjejerna skall ha del av... därför att det är deras RÄTT. Det är den naturligaste sak i världen.

Så jag undrar i mitt stilla sinne: Vad i helvete gapar Schyman om? Varför vill hon ha könskrig och revolution? Det är sant att könsbaserade orättvisor fortfarande finns... men det är inte läge att kriga och bråka längre. Nu är det dags att söka samarbete och samförstånd för att ta nästa steg i jämställdhetsarbetet.

Om Schyman och likasinnade vill ha krig så får de ärligt talat ha det för sig själva. Jag tänker inte bråka med henne. Jag är upptagen på annat håll med att arbeta för jämlikhet MED tjejer istället för att kämpa EMOT dem... och i processen även få igång arbetet mot de orättvisor som jag som kille drabbas av.

Jag har inget emot feminism annat än att konceptet är lite egocentrerat lustigt nog exakt det som Schyman anklagar "mansrollen" för. Jämlikhet är något som angår både män och kvinnor så att jobba med det enbart från kvinnligt perspektiv är inte riktigt för mig.

Dessutom används det ensidiga könsperspektivet ofta för att försöka utesluta oss killar från jämställdhetsarbetet... och det ställer jag inte upp på. Jag vill vara med. Jag SKALL vara med, så det då! Jämlikhet är unisex. De som inte fattar det lever i gårdagen.

Så Schyman... inse att könskriget är SLUT. Det tillhör gårdagen. Människosamarbetet tilllhör framtiden... och vi tänker inte ge oss förrän arbetet är klart. Sedan kan du sitta där på din kongress och ropa "Revolt!" bäst du vill... watch me care. Jag bara undrar i mitt stilla sinne: vem ska du revoltera emot när det inte finns någon fiende?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 10 jan 2002 09:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: