sourze.se

Lögnerna om Exploateringen

Låt mig få expandera psykopatologins flora med ett sjukdomstillstånd som heter Myrdaulshen by Proxy.

Kriget i Afghanistan är snart slut.

Bush satte Tora Bora-grottan på ugnsvärme.

Talibanerna bytte ut ropen "holy war" till "holy shit" och Al Queade-grabbarna kommer få klippa och raka sig innan rättegången.

Mullah Omar lär ha flytt på en motorcykel som en riktig desperado och jag hoppas dom tar honom. Han skall djävlarimig egenhändigt få limma ihop buddahstatyerna som sprängdes med plastic padding, grishud och sten som byggde Sions borg.

Man jagar Bin Laden men jag tror att Castros utspel här i veckan var ett steg i rätt riktning. Han vill ha en koll på USA så att han kolla när dom kollar.

Attvadåsaffablur?

Jo.
Bin Laden sitter på Cuba.
Dels tror jag Castro behöver någon med hans monumentala balls och tillräckligt med fruar för att täcka hela penningpungen som kan föra kampen vidare.
Bägge har ju haft idéer med kärnvapen förut och bägge ogillar USA.

Castro har inte haft någon med krut därnere sedan CIA kokande lim på gamle Che i Bolivia.

Allt klart?
Nej. Självklart har jag missat en massa med flit men vad gör det när svensk vänster mobiliserar sin finaste folkmordskramare Jan Myrdal.

Strax innan jul kunde man läsa det här i Aftonbladet:

"Talibanerna upprättade, faktiskt, den för folket bästa regering Afghanistan haft under de senaste decennierna."

Det här:

"Usama bin Ladins "nätverk" och ett tjog övriga terroristorganisationer finansierades och fick starthjälp av CIA i det kalla kriget - genom ombud - mellan Moskva och Washington".

Debilitet når cirkusnivåer i:

"Det pågående kriget är ett helt vanligt krig för kontrollen över råvaror, marknader och geopolitiska positioner. Eller i klartext;
för hegemoni över oljetillgångarna i Mellersta östern och Centralasien".


Allt är med andra ord som det brukar.
Ingenting är som det egentligen verkar.
Ingen har egentligen inte begripit någonting utom Jan Myrdal själv.

En gång i tiden fanns ett underskott av information från Asien och då reste vänsterpersoner ned till Kambodja, Vietnam och Kina och fick där titta på Potemkin kulisser och när de kom hem så kunde man få höra de fantastiska historierna som ett alternativ till liberal press hyllning av USA och sossarnas tröga erkännande av Hanoi.

Men vi behöver inte er längre!
Tiden och informationsflödet har hunnit ikapp dessa resenärer.

Men visst: Talibanerna upprättade en för folket bra regering på samma sätt Pol Pot gjorde för att inte prata om den "Imponerande stabilitet" som Mao uppnådde i Tibet. Faktum är att det snart inte finns en enda vänsterdiktatur kvar som Myrdal inte har hunnit med att krama om så varför skulle denna vara annorlunda?
Det är möjligt att talibanerna kanske för "folket" var bra men vad menas med "folket" i ett land där det finns fyra folkslag. Jag tror inte att det är bra att ha ideella talibanknektar från allt från Groznyj till Mogadishu som beställt hem Yihaad-kittet på postorder från Kabul med skägg, piska och Kalasjnikov. Att de fått åka från dörr till dörr på landsbygden och skjuta folk för att dom inte pratade rätt.

Det verkar i alla fal som den kvinna som fick sin man rökt framför ögonen tyckte det.

Och nej:
Al Queada är inte sponsrat av USA inte mer än att de lagt rabarber på gamla m/65 jackor och annat krims krams. Det verkar som om Bin Laden plöjt ned en del pengar i nätverket. Det är fel.

Ej heller kan jag på fullaste allvar se att kriget i Afghanistan handlar om "råvaror, marknader och geopolitiska positioner" då landet faktiskt är klent utrustat med allt av detta. Amerikafobiske Martin Källström på Sourze har tidigare spekulerat i samma håll med hänvisning till den pipeline för olja/naturgas som skall dras men vid en koll av hans källor för detta påstående så visar det sig att projektet kan generera 150 miljoner USD i Transit fees för bara Pakistan. Ingen dålig kapitalistisk utsugning.

Nu får jag den där Deja Vu känslan.

Jag tycker mig ha hört detta journalistiska kvacksalveri förr.
Låt mig få vara exakt:

Strax under och innan Kosovo-krisen så kunde svensk gammelvänster inte förklara eller förstå att världsväktarbolaget USA numera får man dega för thomahawksen inte hade exploaterande syften så därför började man skriva om att man är ute efter Kosovos ofantliga zink-rikedomar. Myrdals FIB/KF kollega Christer Lundgren skriver i Nr 3/2000: "Tyska trupper har tillförsäkrat landets råvaror och industrier" Därefter hänvisar han till en Eric Rouleau i Le Monde.

Sourze egen Torsten Bodekull skriver "Det verkliga skälet var att man ville låta det av George Sorros-ägda ITT Kosovo Consortium ta över driften av de rika guld-, silver-, zink-, bly-, och kadmiumfyndigheterna".
När jag frågar honom per e-post om källan för detta påstående så svarar han 010715:

"Den utmärkta tidskriften Salt. En av de få tidningar som vågar publicera sanningen. Men jag förstår att en liten marknadsslav som du väljer att tro på Mariebergskoncernens propagandistiska lögner. Därmed anser jag diskussionen avslutad."

Det rör sig alltså om två skribenter som skrivit av andra tidningar.

Jag har förgäves försökt få tag på Eric Rouleau men Le Monde känner inte till honom. Däremot så påstår FNs hemsida att bolaget ITT KC skall restaurera gruvan eftersom den var obrukbar och att bolaget dels ägs av Boliden Comtech AB.

ITT har däremot aldrig ägt eller försökt äga denna gruva. Ägandet tvistas det fortfarande om och en part är bolaget Trepska. Det säger i alla fall Jan Nilsson på Boliden Comtech AB när jag pratar med honom.

ITT Kosovo Consortium har alltså aldrig fått en krona av Kosovos folk utan jobbat på konsultbasis av FN. Uppdraget är nu avslutat.

Det har alltså inte funnits något övertagande. Det har inte existerat några kommersiella utvinningssyften som haft
Kosovs ofantliga natur rikdedomar som mål.

Det om exploateringen.

Vad anbeträffar Afghanistan så har den största hjälpsändningen i volym räknat utgått. Aktuellt 020105. Afghanistans väg i framtiden kommer inte att bli lätt och det behöver inte bli den av ohämmad exploatering och imort av dekadenta västliga värderingar men jag hoppas att dom, precis som folket på Balkan, får i gång en stor och bred massmedial apparat.

Så de kan skriva om sina problem själva utan att behöva få dessa viktiga frågor nedsvärtade av praktsvensk salongsradikalism, svartsynt konspiratonssvammel och strutsmentalitet drivet av en politisk ambition
snarare än välvilja och humanism.

Jan Myrdals artikel:
Länk: aftonbladet.se 0,2789,113905,00.html

Martin Källström om pipelinen.
Länk: sourze.se

Källströms källor
Länk: worldpaper.com
Länk: laweekly.com

Torsten Bodekull:
Länk: sourze.se

FN om Gruvan
Länk: un.org

Om Boliden Comtech
Länk: boliden.se

Christer Lundgrens artiklar om Kosovo kan erhållas per e-mail av undertecknad då de märkligt nog inte längre är nedladdningsbara från Länk: fib.se


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 07 jan 2002 17:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: