sourze.se

SJ - nu har ni allt spårat ur

Norden kallar man dom länder som inte ligger i södern.

Tåget, tåget gamle vän, undrar när du kommer igen?

Den frågan är inte lätt att besvara i dessa tider, med tanke på att dom aldrig avgått. Nix, pix Statens Järnvägar Aktiebolag har med kylans inträde, fått lite problem. Dom fina nya tågen klarar nämligen inte av för många minusgrader utan får istället snällt stå hemma på bangården och frysa, i väntan på mildare väder.

Då kommer man osökt att fundera över varför SJ tillhandahåller tåg som inte klarar av för många minusgrader. Kanske gjorde dom ett klipp och ropade in dom på Austrailan Railroads garagerea, eller kanske överproducerade Sydafrika häromsistens och stod där med ett gäng nya plåtlådor som dom inte hade nytta av? Nelson gillar ju Vickan och tänkte kanske vara bussig och slumpa bort dom till Sverige till rena vrakpriset.

Vid närmare efterforskningar visar det sig att ingen av ovanstående spekulationer är rätt. Nej, tågen är tillverkade i Sverige, av svenska händer. Jisses, vilka amatörer! Nej inte stackarna som slitit med arbetet, utan den nöten som designade och dom nötter som gemensamt lyfte hattarna och sa; Perfekt, dom ska vi ha! Vi lättar på plånboken, köper in nya tåg, höjer vår profil och skapar att SJ att älska. Högsta komfort, snygg design och hållna avgångstider. Tja, det stöp på alla punkter. Dom är säkert bekväma, säkert skitsnygga och när dom väl går igång kan man ju hoppas att tabellen följs.

När dom väl går igång ja, ty fortfarande är inställda avgångar ett ord som jag förmodar att Tillförordnade VD:n Sune Karlsson mumlar högt i sina mardrömmar varje natt. Istället får passagerarna forslas med buss till sina destinationer, istället för att saktmodigt lunka fram i dom nya fina tågen jag har inte vågat kolla vad dom kostat, för att inte nämna kostnaden för bussandet. Därför har jag har nu några förslag till SJ:s arbetsgrupp. Det torde väl finnas en sådan, eller åtminstone en förslagslåda där man kan posta sina små tips.

1. Inköp snarast en Atlas i naturlig storlek.
2. Tapetsera huvudkontoret med dessa kartbilder.
3. Ta en röd tuchpenna och markera Sverige.
4. Ring John Pohlman.
5. Lyssna på honom.
6. Märk samtidigt ut temperaturerna som John rabblar allt eftersom han läser SMHI:s statistik över dess medel dom senaste 100 åren.
7. Kolla att det verkligen är Sverige ni markerar.
8. Luta er tillbaka och titta.
9. Grattis, ni har nu förstått.


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 03 jan 2002 13:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: