sourze.se

Större kondomer, tack!

"Använd kondom" brukar det heta. Visst, så gärna. Men de flesta kondomer är så förbannat SMÅ!

Då och då kommer det nya rapporter om hur det står till med kondomanvändningen bland svenskarna. Nu senast visade det sig att allt fler unga struntar i att använda kondom. Alltså gav sig reportrarna ut på stan med frågan i halsgropen: "Använder du kondom?" Frågan ställs med förkärlek till unga tjejer - en aning pikant i och för sig, och gör sig bra på bild.

Men det är ju faktiskt killarna som måste trä på sig de där trånga grejerna! Och det är ett faktum att de flesta - för att inte säga alla - kondomer som säljs över disk i Sverige är väldigt små och svåra att få på sig för en någorlunda välutrustad kille. Det är helt enkelt inte mysigt att använda kondomer i fel storlek. Om detta talas det dock tyst. Ingen förväntar sig att alla tjejer ska ha samma BH-storlek, eller hur? Men varför tillverkas då alla kondomer i nästan identiska storlekar? Ja, jag vet att de är töjbara, men bara till en viss gräns, och det är obehagligt att vara någon slags mänsklig töjningsmaskin, speciellt med den delen av kroppen. Man vill ju inte misshandla instrumentet innan det är dags för konsert.

Handlar det om missriktad demokratisk hänsyn? Att ideologin säger att storleken har ingen betydelse? Ska man inte låtsas om att killar är eller har olika stora? För åratal sedan fanns det faktiskt en kondom som hette XL och såldes bland de vanliga Mamborna och Black Jack. Men den försvann snart från sortimentet igen, utan förklaring. Var det för många som ville stila inför tjejen och därför alltid köpte XL - vars syfte därmed förfelades? För syftet med kondom är ju att ge ett bra skydd mot både könssjukdomar och oönskad graviditet. Inte att stila med något som i värsta fall glider av under akten.

Men det finns trots allt möjlighet att skydda sig, för den kräsne konsumenten. Det går att beställa större kondomer via nätet. Det kostar visserligen skjortan, sådär en 20 spänn per samlag får du punga ! ut med. Nästan lika dyrt som att vara en Viagra-addict. Men vem har sagt att kärlek är gratis? Varför skulle någon sponsra eller subventionera just ditt sexliv?


Om författaren

Författare:
Andreas Björsten

Om artikeln

Publicerad: 01 jan 2002 20:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: