sourze.se

Mellandagsrean är en bluff

Butikerna fuskar med storlekar och kunderna tar till våld mot andra kunder för att få ett plagg.

Det tog mig dubbelt så lång tid att gå ner till stan idag mot i vanliga fall. Troligtvis beror det främst på halkan, men också på att det är rea i varenda affär och att hela Storgatan är uppfylld av prisjägare. Bankomatkön ringlade sig runt hörnet och det tog mig en kvart att få trycka ut några futtiga kronor.

I affärerna rådde det allmänt kaos och alla var på jakt efter det stora fyndet. För att bli expedierad tvingades man vänta länge och för att komma någonvart var armbågen den enda lösningen. Jag kan säga att jag var omåttligt lycklig över att sitta på ett café och bara iaktta denna kaotiska realisation.

Mellandagsrean är helt klart överskattad. När kaffet i glaset var slut var det dags för mig att gå i några klädesaffärer. Givetvis hittade jag inga kläder som jag skulle kunna bära. Nog för att det mesta var otroligt snyggt, men det var bara de allra största storlekarna som fanns kvar. På tre timmar hade alla kläder i storlek small och medium tagit slut i de affärer jag brukar gå till. Förmodligen är det bara de största storlekarna som reas ut, detta för att locka kunder med otroliga priser, och i själva verket finns det inga tröjor i storlek small vid öppnandet på morgonen.

Nej tack, säger jag till mellandagsrean, denna hysteri som får så många på fall. Ja "på fall" i den bemärkelsen att de halkar då de springer mellan alla affärer. Generellt sätt är rean bara av ondo, men visst - det går att göra riktiga fynd.

Fast visst är det ganska mysigt att springa runt på rean, från den ena affären till den andra. Man knäpper upp jackan, tar av mössan och provar ett par byxor för att sedan hetsa vidare till en annan affär och genomgå samma process ytterligare en gång. Ur garderobens synvinkel är mellandagsrean inte så bra för det går knappt att hitta något som passar, vilket självklart gläder plånboken. Personligen anser jag att mellandagarna är årets absolut mysigaste dagar - trots rean.


Om författaren

Författare:
BT

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2001 10:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: