sourze.se
Artikelbild

Kapitalismen har segrat!

Det räcker inte med klagan.
Detta är ett manifest till alla där ute som väntar på Förbättringen.

Det är många som klagar på samhället; aktivister, småbarnsföräldrar, däcktillverkare; oerhörda dissidenter och ohörda unga röster.

Företagen har sedan länge spelat ut sin roll. Kapitalismen har segrat, och kapitulerat. De har tagit från de fattiga och gett till sina giriga. De finns inte länge ett sådant behov, eftersom dessa är mättade - de har tjänat mer än ägarfamiljerna kan göra av med under flera livstider.
Under generationer har du och andra tagit risken och betalat priset för det. De har lemlästat befolkningen, sugit märgen ur de allra fattigaste och helt enkelt varit den som blivit bäst på det.

Allt detta genom ren och skär slughet.

Det har skapat en apatisk känsla hos befolkningen att det inte finns något kvar av livet, det mesta har sålts av de desperat och köpts av de som vill ha mer. Genom kapitalismens matematik har det omvandlats till vinst.
En känsla av att det inte längre finns någon möjlighet till förändring, trots alla demokratiska tankar som präglat företag och nu sakta avveckalts, och idag finns inget än en ytlig statlig demokrati medan företagen har makten över "demokratin", rättigheten att säga vad folk ska tycka.

Men Företagen sitter på en osäker stol som omedvetet bärs av massans axlar, därför är de livrädda för folkets gemensamma kraft.

All form av organisering förhindras genom lättjans lockelse och störande element. Politisk organisering som är mot kapitalism förringas och i vissa fall framställs som hot mot demokrati och fri företagsamhet, samtidigt som de inskränker på rättigheten att yttra.

Vi kan lyckas genom folkets återtagande av makt. Kalla det revolution eller majoritetens val att ha sann demokrati.
Men revolution är inte förenligt med våld, mord och tillbakagång. Utan frihet från kapitalism, frihet utan tvång och frihet under ansvar.

För att klara av en omvändning till radikalt tänkande måste den vara väl förankrad i folks medvetande, till den mildra grad att hela befolkningen inte gör annat än äter radikalism, skiter kapitalism och andas revolution.

Det är dags att få slut på den ökända svenskheten; jantelagen, lagomheten och nonchalansen. För denna är förenlig med en inbjudan till företagen "kom och utnyttja oss!".

Vill folket ha en revolution så ska de få det.
Folk i alla länder, förena er och bli radikala - idag!


Om författaren

Författare:
Emanuel Sidea

Om artikeln

Publicerad: 18 dec 2001 16:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: