sourze.se

Motjucket -en feministisk rörelse!

När det största i media är H&M:s underklädeskampanj... när det lackar mot jul... och man bara vill ha lite kul...

Då kan det lätt bli att man hemfaller åt... grotterier... grubblerier lite titta på lättsmält tv-underhållning... man flyter liksom omkring. Men ibland kan det oxå hända saker, som till exempel att man skriver nåt litet bidrag till Sourze... mer eller mindre allvarligt menat.

Satt och tänkte och så bara satt den där. En lite motbjudande tanke, en lite provocerande rubrik: Motjucket - den enda feministiska rörelsen av vikt!

Om jag hade varit en mansgris... hade jag tänkt så då? Allvarligt talat... vart kom den ifrån!? En ordlek - eller ett svek!?

Sedan tänkte jag ja... men den rubriken tar de nog inte in på Sourze... så jag ändrade lite på den... och nu står den här ovanför... MEN man skulle ju kunna ta den i positiv bemärkelse... att inte bara vara passiv... och ta emot...
motjuck... det är ju i alla fall MOT!! Att ta egna initiativ... Lite jävlar anamma... Det är ju bra.

Det är stake i många unga kvinnor av idag, i många unga män oxå... de vågar vara både starka och svaga... arga och mjuka... allt på en gång. Allt och inget!

Undrar vad de viktorianska damerna med sina långa kjolar skulle tyckt om senaste Britney Spears... "när hon säger sig vara vår slav" då på deras tid... när en skymt av en ankel... kunde vara upphetsande... och oanständigt...

Kanske är det dags att - om inte på med slöjor - så i alla fall.. på med lite tröjor, och vantar, långkalsonger och annat vettigt, svettigt kliande... i dessa kulna decemberdagar... mera snö och mindre tjafs!

Man ska ha rätt till sin egen kropp oavsett kön! Det finns grisar av alla de kön... som gillar att maktmissbruka och trycka ner andra... men det glöms ofta bort... och ofta är grisarna män... speciellt i juletid-julefrid... sägs det i alla fall...

Nu när vi går mot jul och alla ska vara snälla och glada... och tindra med ögonen... och känna sig lyckliga... så kan man ju önska att debatten om manligt/kvinnligt kunde bli mer... mot mänskligt... och att det blir som vi vill: en riktigt goo feeling och en riktigt GOD JUL!


Om författaren

Författare:
Florence Hofvander

Om artikeln

Publicerad: 15 dec 2001 13:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: