sourze.se

Registrerade samlag

Socialstyrelsen vill registrera människors politiska uppfattning, religiösa tillhörighet och sexuella läggning.

När man inte trodde det kunde bli än mer jävligt, när botten antogs vara nådd, då, ja, då kommer ett förslag som är etter värre än tidigare streckkodsförvandlande personnummerlagar.

Javisst, förmyndar-Sverige slår klackarna i taket och kommer på ännu ett sätt att ta oss, vi sämre tänkande idioter till medborgare, ett steg närmre statusen livegen genom utstuderad beskådning under maktens lupp. Nu skall Asocialstyrelsen ha rätt att registrera vår politiska uppfattning, vår religiösa tillhörighet och sist men inte minst vår sexuella läggning. Det är inte utan att man drar på smilbanden.

Hur skall man definieras av paragrafrunkarna kan man då undra? Ponera att man röstat på Moderaterna vilket dock knappast lär ske i kommunalvalet då de kanske drivit en fråga där på det sätt som ligger vederbörande närmast hjärtat; Centerpartiet i landstingsvalet av samma orsak, och slutligen Vänsterpartiet i riksdagsvalet. Under vad kommer man arkiveras då? En rödgrön röra toppad med ädla blåbär? En politisk mischmash, med grava samhällsomstörtande tendenser? Ett schizofrent psykfall som borde fråntas rätten att rösta? Eller blir det bara en svart stämpel, som förkunnar "hopplöst fall", på ens akt?

Likadant borde det rimligtvis förhålla sig med den religiösa biten. Låt säga att man är ateist, men av ngn anledning under samtalet med tiggarbyrån tappar fattningen och utbrister något i stil med "men, satans jävla jesus", har man då övergivit sin ateism och konverterat till ett slags pardoxalt kristensataniskt trosförhållande? Och hur får man i och för sig tillbaka sin ateism? Skall man yla "icke-himmel" och "anti-helvete" i 666 timmar?

Det mest parodiska är ändå den sexuella läggningen. Hur ofta kommer socialgummorna att uppdatera sin information i ämnet? Kanske var man strikt heterosexuell när samtalet ägde rum, men efter en blöt helg i Riga misstog man en kvartstons bögmatros för ett yppigt luder. Blir man då betecknad som ofrivillig bög, bisexuell eller latent homosexuell? Kanske har man duschat med sin flickvän och sin vana trogen urinerat i duschen, men med den skillnaden att man här råkade låta en stråle hamna på flickvännens ben. Är man då en person med smak för toasex? Är alla oskulder asexuella, eller betecknas de blott som icke-knullvänliga? Är man ett kannibalsexmonster om man smakar sin egen sperma. Är man splatteronanist om man som tjej masturberar när man har mens? Är jag en slottsstekstillbehörsfetischist bara för att jag varit intim med svartvinbärsgelé?

Listan kan göras ack så lång. Jag skall se hur de nitiska nickedockorna på byrån reagerar då jag träder in i deras kontor, naken, med mössan i hand och skrävlar om frigida fnask, djävulsdyrkande ayatollor och privatiseringsförespråkande kommunister.

Högaktningsfullt,
er Judas - ännu inte registrerad vad han vet

PS. Om man som heterosexuell ingår registrerat partnerskap, vad registreras man som då i registersodomiternas register? DS.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2001 14:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: