sourze.se

Övervakningskameror för att stoppa våldtäkter

Efter att ha läst debatten om övervakningskamerornas vara eller icke vara har jag kommit till en slutsats.

Nämligen: med hjälp av övervakningsivrarnas argument så kan man stoppa alla våldtäkter, eller i alla fall få fast alla förövare. Hur då? Jo, man sätter upp kameror i alla rum i alla hus. Jag menar, har man inget att dölja så har man inget att vara orolig för, eller hur?

Som ivrarna säger så ska filmerna bara användas i bevis i rättegångar. Om någon anmäler ett brott i hemmet ska bevisfilmen kollas igenom, annars ruttnar den bara. Eftersom staten har monopol på att kontrollera dessa filmer så är det bara förövare som råkar illa ut. Som sagt, har du rent mjöl i påsen så har du inget att vara rädd för.

Är detta inte en lysande idé? Alla brott i hemmet stoppas. Så fort någon anmäler en våldtäkt finns det på film att beskåda till rättens nöje. Säljer någon knark i hemmet till ungdomar: kolla videon, sätt förövaren i fängelse. Är det någon som "heilar" i hemmet, in med honom i fängelse för hets mot folkgrupp. Hur bra som helst; all brottslighet kan stjävjas, då du är övervakad dygnet runt. Alla anmälda brott kan klaras upp!


Om författaren

Författare:
Andris Kangeris

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2001 13:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: