sourze.se

Mannens största fasa?

Roten till allt ont är inte pengar. Det är testosteron!

Alla anar vi att det kan vara så. Men ingen talar högt om det. Det är tabu.Vi lever fortfarande i en mansdominerad värld. Och det allra heligaste för mannen är väl hans manbarhet?

Att farliga brottslingar skall avväpnas är vi alla överens om. Trots det tillåter vi att våldtäktsmän och pedofiler får behålla sitt inbyggda vapen: sin snedvridna drift.

Somliga män klarar uppenbarligen inte av att hantera sitt testosteron på ett för omgivningen ofarligt sätt. Testosteronet gör dem oberäkneliga, aggressiva och våldsamma. Våldtäktsmän, pedofiler, hustrumisshandlare, alla borde de kastreras innan de släpps ut i frihet igen. Först och främst för att skydda alla andra medborgare. Men även för deras egen skull; de slipper begå nya brott. De blir fridsammare, helt enkelt.

Att ändå inget görs måste bero på att de som stiftar lagar är män, som själva lider av så stor kastrationsångest att deras förnuft och omdöme fördunklas. Vi måste väl i rimlighetens namn ha en möjlighet att avväpna även dessa brottslingar? För barnen och kvinnornas skull! Varför inte?

Att förlora en drift, som bara är till olycka, är väl ingen förlust? Det borde alla inse. Även männen.


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2001 17:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: