sourze.se
Artikelbild

Håll käft Kvinna och fatta...

...att Du är snygg. En provokativ krönika om varför män är bättre på att bedöma kvinnlig skönhet än kvinnorna själva och varför man inte skall lyssna på en kvinna som talar ned om sin skönhet.

Patriarkatet är döende... så medan jag som man fortfarande har en fördel att utnyttja tänker jag göra det nu genom att säga: Håll käft med dig Kvinna... och fatta att Du är mycket snyggare, vackrare och sexigare än Du själv tror.

Vart än jag vänder mig i skönhets/ideal-debatten möts jag av en viss typ av kommentarer från tjejer/kvinnor. Kontentan av dessa är "Vi "vanliga" tjejer kan aldrig vara så snygga som i reklamen".

Vem fan är Du att avgöra det? Lämna det till mig som kille att bedöma. Vem är Du att tro att Du vet vad jag tycker om dig?

Det är populärt att dra upp biologi och primitiva ur-arv i det här ibland. Mången dumheter har kommit därifrån. Men ändå... tänk på följande: Vem ska Kvinnan attrahera? Svar: Mannen. Vem är det då som har att avgöra vad som är attraktivt?

Du tror dig veta vad Mannen finner attraktivt. Svaret står att finna på H&Ms reklampelare. Vidare innehåller Café, Slitz, Playboy, Hustler och liknande tre-plansskisser på den mytomspunna "Ideala Kvinnan". Denna Kvinna är den enda Mannen vill ha. Detta är den enda Kvinna som duger för Mannen... tror Du.

Och Du har så förbannde fel att jag tror jag ska storkna på stället. Du är inte tankeläsare. Du vet inte vad jag tycker och tänker. Du vet inte vad det är som får det att spritta i mina brallor. Vem ända in i rödaste helvete är Du att tro att Du vet vad jag tycker är attraktivt?

Om Du visste det skulle Du aldrig säga sådana dumheter som att du inte är snygg. Om Du visste vad män tänder på skulle Du inte tro så lågt om dig själv. Om Du visste vad män tycker om kvinnor skulle Du aldrig vara så rent ut sagt KORKAD som Du är idag då Du skriver ned din och andra kvinnors skönhet.

Därför att män tycker kvinnor är vackra... i alla storlekar former och färger. Stor mage... bred häck, små bröst... inga problem. Män uppskattar ALLT.

Du kanske inte är tilltalande för alla män... för det är ingen. Den universella skönheten finns inte där föll dessutom skitsnacket om "Idealet". Din skönhet kanske inte ens tilltalar majoritet av männen. Den tilltalar dessutom färre andel av männen än vad till exempel Bridget Fondas eller Claudia Schiffers utseende gör.

Men du är snygg, tro inget annat. Varför? Därför att jag är man och jag tycker det. Därför att jag säger det. Och jag uppskattar inte att Du tjafsar emot mig i den här frågan.

Jag är ärligt talat förbannat trött på att förklara för kvinnor hur vackra jag tycker de är. Varför ska jag behöva upprepa detta hela tiden som vore jag en tjatig papagoja? Varför litar inte kvinnor på vad jag säger när jag säger att de är snygga? Varför tar Du inte mitt ord istället för att springa till tidningsstället eller senaste H&M-reklamen och säga "Näe... du tycker att HON är vacker. Inte jag!"?

Ibland har jag lust att fråga "Vill du att jag håller med dig då?" Inga problem. Det kan jag göra, om du nu så desperat vill att jag gör det. Håll i hatten för här kommer det...

Så du tror inte på att du är snygg? Ok, då är du inte det. Jag tycker du är skitful. Du är en osexig KOSSA. Jag tänker aldrig se åt ditt håll utan bara riva ned H&M-reklamen för att ta hem den och runka till...därför att DET är den Kvinna jag vill ha. Ingen annan och speciellt inte du!

Nöjd nu? Inte?! Jag höll ju med dig i dina påståenden om vad jag tycker är attraktivt. Jag erkände just det som påstås om män, kvinnoidealet och så vidare. Varför är Du inte nöjd? Jag höll ju med dig. Det är ju viktigare än vad jag egentligen tycker om dig... eller?

Jag är inte nöjd... därför att påståendet var en förbannad lögn. Jag tycker inte så där. Alla som påstår att jag tycker något som ens är i närheten är förbannade lögnare och de kan fara och flyga.

Så mitt budskap till kvinnor som skriver ned sin skönhet är: Håll käft... för Du vet fan inte vad Du snackar om. Du är den absolut SÄMSTA på att bedöma din egen skönhet. Lämna det till mig att avgöra därför att jag tycker Du är snygg... oavsett vad Du säger.

Mitt ord på att Du är vacker. Take it or leave it. Men tänk på att mitt tålamod och min förmåga att köra över dig i den här frågan börjar ta slut. Du får inte många fler chanser innan Du för gott lyckats lura dig själv att Du inte är snygg.

Hur ska du ha det?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2001 17:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: