sourze.se
Artikelbild

Har ni sett en hiphop-publik?

Nu har jag det och jag undrar.

Jag har just sett ett reportage om sommarens stora hiphop-turne Babylon by bus med Petter och ett helt gäng kepsprydda svammeltyper. Jag blev snabbt trollbunden av dessa betongbarns lilla bussresa. Inte för att dom är intressanta och kul att lyssna på utan för att jag med stor förvåning observerade publiken.

Det var ett par gånger som det hettade till och det var par grabbar som vinkade lite halv-vilt till sina idoler på scen. Det var även någon någon riktigt crazy fucker som viftade lite hälsovådligt med ena foten. Detta fick välförtjänt uppmärksamhet från grannarna i publikhavet som på en armlängds avstånd stod och vinkade med nästan hela armen till de coola snubbarna på scen som i vågat säckiga byxor vaggade fram och tillbaka med hög armbågsföring.

Alla ni kids därute som har ett intresse i att se era artister live. Alla ni som aktivt söker den rätta tygtrasan att linda runt huvudet som en sann wigger. VAKNA!

Förstår ni vad ni går miste om när ni står och vinkar till era idoler som om ni gått i hårdträning hos påven för att lära er en riktig enarmsvinkning utan några utsvävningar? Tycker ni inte att något saknas när ni går hem utan att ens blivit svettiga eller dränkta av vakternas hinkar med kallt vatten?

Var är hoppandet, viftandet och skrikandet efter mer? Raise your fist and yell!

Tro fan att man alltid kommer vara en rocker när man ser sånt. Nu börjar jag visserligen höra till de äldre i publiken när långhåriga killar spelar elgitarr, men även en bit bak där man ser och hör bra, där vi äldre killar ofta hamnar, är det mer röj än vad det är framme vid staketen för er. Vad har ni staketen till egentligen? Vila armbågarna?

Till och med nu, som en av de äldre så gör jag någon gång per år gästspel framme vid staketen och det känns! En riktigt bra konsert innebär än idag fötter som hoppats på, revben som ömmar efter allt knöande och nån misstänkt torva i håret där man egentligen aldrig vet vad som är själva kärnan.

Vet en hiphop-publik verkligen vad ös är? Jag trodde Kellermans skämt om hiphop-publiken i serien Rocky var grovt överdrivna men det var de ju inte alls. Föstår ni inte vad ni missar? Gubb-band som Maiden, AC/DC och KISS får er alla att likna rullatormaffian i jämförelse.

Gör ett studiebesök på en riktig rock-konsert och se hur man kan göra om det verkligen är ös. Är det riktigt, enormt, skitbra så ska det vara svettigt, trångt och göra så där lagom ont. Armbågar, höfter klackar, staket. Det känns om man gör det ordentligt!

Känner ni er osäkra så åk till Sweden Rock Festival så får ni se vad det verkligen innebär med ös. Hittar ni det inte själva kan jag hjälpa er i utbyte mot lämpligt muta i form av grillat vildsvin eller wokad älg.

Lär er, det är ju ni som ska tycka att vi gamlingar över 25 är mesar och inte tvärt om. Funkar ett samhälle om vi vuxna dömmer ut tonåringarna som mjukisar?


Om författaren

Författare:
Krister Hallberg

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2001 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: