sourze.se

Falun Gong - ditt livs chans

Det är intressant att Martin Aagård engagerar sig i Falun Dafa - Da Fa betyder Stor Lag universums lag.

Det var verkligen storartat av utövarna att de åkte till Himmelska Fridens torg så att fler människor kan få veta hur utövarna behandlas där. Vi har våra länders trygghet i ryggen men vem hjälper dem i Kina? Dessutom att stå upp för och visa Kinas folk att det finns människor från andra länder som utövar Falun Gong och kommer dit för att visa att Falun Gong är bra. Utövare av Falun Gong assimilerar sig till universums egenskaper. Dessa beskrivs av Li Hongzhi så här i boken Kinesisk Falun Gong:

Zhen
Det sanna - Sanningsenlighet "Zhen fordrar att man uppför sig sanningsenligt, talar sanning, inte lurar någon, inte ljuger, inte döljer fel när man begått det och slutligen återvänder till sanningen och sitt sanna jag i framtiden.
Shan
Godhet - Barmhärtighet - Välvilja
Shan fordrar att man visar medkänsla, inte är tyrannisk, visar sympati för den svage, hjälper den fattige, är redo att hjälpa andra och utför fler goda gärningar.
Ren
Uthållighet - Uthärdande - Tålamod
Ren innebär att man ska se saker och ting från den ljusa sidan när man står ansikte mot ansikte med svårigheter och förolämpningar, att utstå dem utan att känna bitterhet eller hat, agg eller hämndlystnad."

Är det då inte de som pratar emot dessa principer som är de verkligt farliga människorna - som sprider lögner och falska intryck om något rent och oförstörbart för att missleda människor? Falun Gong-utövare är orubbliga därför att vi får lära oss allt det som vi tror är viktigt i livet att veta. Varför skulle vi ge upp något som är bra både för oss själva och vår omgivning.

Jag tycker att Martins inlägg inte handlar om Falun Gong, så att blanda in vår fine Mästare i det konstiga resonemanget är inte värdigt. Det vore nog bättre att läsa hela boken i stället för att rycka lite ord här och där.

Enligt min åsikt skriver Li Hongzhi till de som har ödesförbindelse och dessa är förmodligen intresserade av och vill lära och förstå mer om livet och allt som hör livet till. Alla har valet att göra vad de vill med sitt liv. Jag för min del väljer att lyssna på den som har något vettigt att säga. Det finns ingen i mina öron som sagt något vettigare än Li Hongzhi.

Slutligen vill jag tacka lärare Li för att han barmhärtigt gett oss denna uråldriga kultiveringsmetod, den krävde under tidigare perioder en mycket hög moral av utövare men den har omarrangerats för att bättre passa in i vårt samhälle. Först provades metoden två år på några elever och slutligen 1992 gavs den ut till allmänheten.

Metoden är helt utan luckor att den är arrangerad för att kunna utövas i vårt moderna samhälle och fungera i det vardagliga livet. Den ger en kraftfull och positiv förändring i utövarnas liv, allt enligt var och ens förmåga till framsteg.

Det viktigaste är inte, till skillnad mot vad många kanske tror att göra övningarna. Övningarna kan man göra om och när man vill, det viktigaste är att upprätthålla en hög moral att kultivera hjärtats sanna natur. Allt ovan, om inget annat sagts, är min förståelse av Falun Gong och utifrån min kultivering. Mästaren har faktiskt inte sagt att det finns en sanning, däremot berättas det om i Zhuan Falun att sanningen uppenbaras olika på olika nivåer.


Om författaren

Författare:
Veronica Schwartz

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2001 10:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: