sourze.se

Vit-vins-vänstern, ett reellt hot!

Den nya vänstern i Sverige ter sig på många olika sätt. Vit-vins-vänstern är både farlig och ett konkret hot mot demokratin, samhället och människorna i stort.

Vit-vins-vänstern grundades som alternativ, till de kvasi-retro-rödvinsdrickandet på möllanfesterna, i slutet av 1990 talet. Fler anhängare har nu anslutits sig och Vit-vins-vänstern har nu en stabil grund och ett klart fundament, här i Malmö.

Om man vill kan man säga, att Vvv är strikt byggd på uppdiktade normer och imageåtgärder. Skulle en Vit-vins-vänster anhängare ertappas med en flaska Rioja, på en fest eller i kön till systemet, utesluts medlemmen utan prövning.

Det är trots allt fundamentet i Vit-vins-vänsterns principprogram. Du skola icke dricka jesu-kristi blod eller ännu värre danskt hembränt plommonvin.

Annars har denna organisation ett systerprojekt i Rostock. En del i rödvinsläger, har uttalat sig negativt och hånat detta projekt. Uttalanden som:
- Det gör dom bara för att billigt, få importera stora mängder tyskt-tetra-vin, till Sverige.

Detta är givetvis grundlösa anklagelser enligt Vvv, då Vit-vins-vänstern, som alla andra vänstergrupper mest vill ta över hela världen.

Vad gör då denna organisation? Det är en bra, men komplex fråga. Jag lyckades få tag på vice vin vd i Vit-vins-vänstern, Jens Reibenschoppen. Hans tyska ursprung, är inte att ta fel på.
- Vi inom Vit-vins-vänstern, vill framhäva våra krav, genom en hel del utåtriktade och sociala aktiviteter. Vi vill upplysa om maoisternas rödvinsvänsterns skeva verklighetsbild, samtidigt som vi vill ha subventioner på vita tyska viner. Det vore heller inte helt fel att bekosta dessa subventioner, genom att höja rödvinsskatten.

Men vad sysslar ni med rent politiskt?
- Ja, i helgen hade vi ett Base-Camp ute på en regnsjuk åker på Österlen. Vi hade mest roliga tävlingar, för att få in våra sympatisörer i organisationen. Det var kast med liten gatsten, bussplankning på 5:an mot Kristianstad. Vi lärde oss även hur man gör Molotov-cocktails, på tyskt vis och med bara en hand.

Reibenschoppen strålar upp när han avslutar den sista meningen.
- Så ni samarbetar mycket med Tyskland?
- Ja, sedan muren föll. TRAGISKT. Så har vi mest skickat pengar till olika stödgrupper därnere. Vi har nu bildat svenska-Bader-Meinhof-vänskaps-förbundet. Vi går ut och skramlar på stan, till ett samarbetsprojekt, i gammal hederlig Meinhof-anda.

Var inte dom fruktansvärda i sin politiska tro och utövning, ren terrorism?

Här avbryts vårt samtal med herr Reibenschoppen. Han ska iväg för en reverser-kristallnatt, som han kallar det. Det går i stort ut på, att ett gäng maskerade tetrapimplare, öser gatsten på finare butiker, längs gågatan från en pickup. Kapitalets butiker, som Jens Reibenschoppen, vill uttrycka det.

Inte nog med att Vit-vins-vänstern syns, i deras spektakulära kläder med tyska vinmärken dit sydda på nitförsedda skinnjackor, nu hörs de också.

Ljuden från krossade skyltfönster, följer mig hela vägen, till redaktionen. Vad skulle hända om denna organisation, verkligen fick den grogrund, som den eftersträvar? Med liknande organisationer i hela landet. Stockholms tunnelbana, hade fått anställa insatsstyrkan på deltid. Detta är farligt. Vi vet redan sen tidigare, att dagens vänster, mest vill bråka och jävlas med allt och alla. Att de är destruktiva vandaler. Vad händer nu? Ska det krävas parlamentariska åtgärder för att stoppa denna fruktade organisation. Ingen vet. Som journalist, är jag rädd en dag som denna. Kylan, i herr Reibenschoppens ansikte. De medvetna planerna som finns.

Vit-vins-vänstern kan mycket väl vara ett reellt hot mot vår demokrati. Ska sådana människor verkligen få ställa upp i val? Ska antidemokrater som vänstern i stort är, få ställa upp i regeringar och kommunstyrelser? Är det rimligt att istället för Ramlösa, ska politikerna i riksdagen förtära, minst ett tetrapack billigt tyskt matlagningsvin, var dag?, Vilket är en av Vit-vins-vänsterns stående krav?

Nej, man blir onekligen rädd. Vart är demokratin på väg i vårt nutida samhälle? Dags för skärpt lagstiftning. Dagens vänster, men då framförallt Vit-vins-vänstern, utövar hets mot folkgrupp. Mot alla de utsatta börsmäklare och finanskillar. Mot alla makthavare, direktörer och fallskärms/hoppare/. Det är farligt för vår demokrati.

Ge inte Vit-vins-vänstern den grogrunden. Gå med i kampen för att upplysa om vänsterns brott mot demokratin, människan och samhället.

Var inte likgiltig. Det är vår framtid och våra pengar, det handlar om.


Om författaren

Författare:
Jens Larsen

Om artikeln

Publicerad: 28 nov 2001 17:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: