sourze.se

Vänsterns våldsmoral

Jag vägrar att acceptera våld som grunden för människor att samarbeta. Jag tror människan är bättre än så.

Vad är det för dekandent samhälle vi lever i om vänsterns verklighetsbild stämmer. Ett samhälle där pistolen är det enda argumentet för medmänsklighet?

Vänstern säger sig förespråka solidaritet. Solidaritet som alla stylade rappare sjunger om i sina politiska texter som enligt Hedin alltid är vänster.

Men vad är denna solidaritet egentligen. Vad är det vänstern säger när de vill att ha mer kulturbidrag, mer statliga caféer och högre bidrag till alla dessa ensamstående tolvbarnsmödrar som det verkar krylla av i detta avlånga land?

När vänstern säger solidaritet så får man akta sin plånbok. Alltför ofta talar vänstern med pistolmynningen som starkaste argument. Öppna din plånbok eller få en kula i tinningen.

För vad händer om du inte vill att dina pengar ska gå till graffitimålningar, taskiga svenska actionfilmer eller 22 män springades efter en boll. Då kommer pistolen fram. Polisen släpar dig utan förundersökning till närmaste fängelse där du snällt får vänta på din dom, din dom som döms ut av samma personer som vill åt din plånbok.

Vänstern har bara ett argument för solidaritet och det är våld. Två ord som inte samsas så bra. Det är kanske därför de anser sig solidariska när de förstör andras egendom genom klotter på reklamaffischer eller systematisk plankning på tunnelbanan.

Det är jobbigt att vara snäll. Det är lättare när ingen tar ansvar. Det är lättare att råna någon på pengar än att tjäna dem själv. Varför propagerar dessa solidaritetens kämpar för medmänsklighet?

Jag tror inte att människor vill se sina ungdomar hänga sysslolösa på stan om kvällarna, jag tror inte att folk kommer sluta lyssna på musik och jag vet att människor vill leva i ett välmående samhälle. Varför inte låta människor bestämma hur detta samhälle ska se ut?

Det är den grundläggande skillnaden mellan den liberala och den socialitiska människobilden. Liberaler tror att alla människor kan göra gott, att alla människor har möjlighet att bli något, att alla människor kan göra rätt för sig och att människor själv vet i vilket samhälle de vill leva.

Vänstern tror inte på detta. De tror på att människan inte är kapabel att bestämma själv. De tror att vi behöver politiker som ska styra våra liv så som de vill ha det så att vi alla kan leva i frid och fröjd. Sedan att politiker också är människor, det glömmer man. Jag har aldrig hört på vilken moralisk princip vänster grundar sin rätt att tvinga sin syn på kultur och samhälle på andra människor?

Är det inte så att vi alla är födda lika? Är det inte så att alla människor har samma värde? Tydligen inte. För vissa anser sig har rätten att bestämma över andra, anser sig vara lite finare, lite bättre, lite mer värda.

Liberalismen tror på att alla människor har samma värde. Ingen har rätt att sätta sig över någon annan med pistolmynningen som främsta argument.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 24 nov 2001 15:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: