sourze.se

"Give the public what they want"

Sourze stöder allämna fördomar och smutskastning som bryter ned civilkurage och saboterar förbättring.

Det är intressant att notera vilka artiklar som fått illustrationer i polis/väktar-debatten. Markus Hankins substanslösa påhopp "Den blodtörstiga polisen" - vars enda referens till rubriken är lite väl utvald hörsägen från Göteborgskravallerna - har fått en bild av en "polis" med blodröda ögon, huggtänder och en rännil av blod från mungipan.

Maria Thornbergs andrahandsberättelse om Securitas har renderat en bild av en hotande väktare.

Och när jag mailade redaktionen angående Navid Modiris påhopp av Securitas, där dess VD pekas ut med nedlåtande påståenden som presenteras som om de vore fakta fick jag som svar att detta var "åsikter" och inte alls förtal. Redaktionen förnekade också att någon enskild person var utpekad trots att så klart var fallet.

Jag kan sålunda, i anslutning till mina artiklar, konstatera att Sourze lever upp till den gamla devisen "Ge publiken vad den vill ha". Och publiken vill ha sina fördomar och förutfattade meningar om poliser, väktare och andra maktelement bekräftade.

Utökar man det hela lite syns tydligt hur Sourze spelar med i den allmänna uppfattningen om människans hjälplöshet. Artiklar med påstådda övergrepp premieras. Inlägg som sjunger med i Sången Om Människan Som Aldrig Lyckas lyfts fram.

Sourze påstås vara annorlunda... där andra vinklar än de vanliga får komma fram. Men jag håller inte med därför att Sourze gör exakt samma sak som både mainstream och så kallad alternativ" media gör... nämligen spelar fullt ut på den idiotiska uppfattningen att Den Lilla Människantm inte har en suck mot "Makten".

Och på det viset fostras ytterligare en generation människor som inte kan/orkar/vill något annat än rycka på axlarna och tycka "Ingen idé att jag bryr mig. Jag har ändå ingen chans".

Hur kan någon tänkas vilja samarbeta för att åtgärda ett problem när "alla vet" att motparten är en idiot som inte går att resonera med?

Hur ska man kunna angripa ett problem när grundinställningen är "Det är ingen idé"?

Hur ska civilkurage, engagemang och energi att förbättra samhället kunna odlas i en miljö där allt går ut på att bli matad med hur hjälplös man är?

Sådant stärker inte. Det bryter ned. Och till slut ger man upp.

Om Sourze ska fortsätta marknadsföra sig som något "annorlunda" får redaktionen se till att ta ut svängarna lite mer istället för att bara pliktskyldigast bereda plats till de som utsätts för de värsta påhoppen, eftersom de är tvingade till det av pressetiken.

Våga ge publiken något nytt. Våga stå emot det som "alla vet". Våga vara annorlunda.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 16 nov 2001 12:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: