sourze.se

Välja mellan människor och djur

Barn dör av hunger världen runt, då räddar vi grisar istället, eller hur?

Först ut vill jag påpeka att jag själv har varit vegetarian men sedan gick tillbaka till att äta kött av privata skäl. Och nu till ämnet, herr Berg, väljer du hellre att rädda livet på människor än djur?

Det jag inte förstår i vegetarianer och veganers, sådana som är aktiva som du själv, argument är varför de inte använder dessa i syfte att rädda människor istället. Överallt i världen slaktas barn av hunger, varför inte lägga ner lite tid på att rädda dem istället för att satsa tid på att rädda djuren.

Tänk om varje vegan la ner 80 procent tid på att rädda människoliv och du säger att det i Sverige finns omkring 25 000 veganer, vet du hur många människoliv som skulle kunnas skonas?

Eftersom jag har läst på läxan så vet jag att om man slutade att äta kött så slapp man skulle man kunna odla säd på de fälten istället men det hjälper inte. Tack vare en viss maktbalans i handeln idag så fungerar inte detta argument.

Tänk dig att för varje människoliv som du räddar kan även denna personen lägga ner 20 procent tankeverksamhet på att göra djurens situation mer dräglig. Vad sägs?


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 15 nov 2001 17:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: