sourze.se

Ja jag är arg. Vill du veta varför?

Jag är arg därför att folks kärlek till skitsnack och fördomar om polisen gör att brottslingar går fria och vi får ett sämre samhälle.

Vissa har konstaterat att mina artiklar och speciellt mina kommentarer under de senaste dagarna har haft en viss doft av svavel över sig. Det är helt korrekt. Min ton har varit mycket ilsken. Det är ganska naturligt när man är arg.

Vad är jag arg på? Samma sak som du blir arg på: fördomar... demonisering... förtal... kort sagt: SKITSNACK. Det är vad jag är arg på.

Om någon säger till dig "Invandrare är våldtäktsmän" då blir du arg, eller hur? Det är en fördom. Det är demonisering. Det är förtal. Det är rent ut sagt SKITSNACK, eller hur? Och det gör dig arg.

Jag är dock extra arg... därför att visst skitsnack är allmänt accepterat. När det gäller att snacka om "snuten" och väktare blir det helt plötsligt legitimt med fraser som "Ja men såna vet man ju hur de är". Det är snarare närmast kutym och politiskt korrekt att snacka skit om snuten. Den som argumenterar emot och tar polis/väktar-kåren i försvar får slängt i ansiktet saker som "Du är så naiv"... "Du är blind"... "Du är partisk" och liknande inkompetensförklaringar.

Om man sedan tillhör målet för skitsnacket eller om man har erfarenhet av dem så ligger det en närmast i fatet. Man räknas inte då. Endast de som snackar skit är de som tycker att de ska få yttra sig.

Och det som gör mig argast av allt är att de som snackar skit tror att de gör något bra. De tror att detta är något som behövs för att "hålla koll på dem". De tror att det blir bättre av att man förtalar och misstänkliggör de har mage att kalla det för "att göra folk medvetna". De kan inte ha mer fel. Skitsnacket medför ingenting positivt.

Snarare förvärrar det situationen. Poliser och väktare är HELT beroende av att ha en bra relation till övriga människor för att kunna göra sitt jobb bra. Samarbete med allmänheten är det absolut viktigaste som behövs för att kunna lösa uppgiften, det vill säga att skydda oss.

Skitsnacket fördärvar samarbetet. Det driver in en kil som gör det omöjligt att arbeta tillsammans. Konstruktiv kritik ersätts tomma överdrivna anklagelser. Feedback sjunker ned mot noll. Och arbetet blir sämre. Det går inte att göra ett bra jobb att skydda någon som tittar snett på dem och mumlar "Snutdjävlar. Jag vet nog hur ni är".

Varje gång du hör någon säga "Det är ingen idé att anmäla" så vet du att där gick just en brottsling till fri på grund av allt detta skitsnack. Om man anmäler så finns det åtminstone funnits en MÖJLIGHET. Men om man inte anmäler finns det ingen möjlighet alls. Varje människa som säger "Näe... jag anmäler inte för han går fri" har jag lust att smälla upp mot väggen och SKRIKA rakt upp i ansiktet: "Det är klart han går fri när du inte ens försöker din dumme fan!!"

Jag är arg... därför att allt detta skitsnack driver kilar mellan oss och de som vi räknar med ska skydda oss... därför att vi får ett sämre och osäkrare samhälle... därför att folk är mer intresserade att upprätthålla sina fördomar om hur "snuten" är än att få bort brottslingar från samhället.

Därför är jag arg.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 15 nov 2001 13:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: