sourze.se

Jag litar hellre på snuten än dig

Smutskastning, är inte det samma som samhällsbevakning eller sund kritik? Svar till Zeid Al-Bayaty, Johan Ohlsson och andra polishatare.

Gå och ställ dig bredvid en polis. Be mig sedan säga vem av er två jag litar mest på. Mitt svar kommer att bli det samma varje gång: Polisen. Du måste jobba hårt innan du får samma förtroende av mig som jag ger till alla Sveriges poliser.

I Sverige anmäldes förra året 1 074 004 brott mot brottsbalken. Det är över en miljon brott. Dessa begicks med förkrossande majoritet av så kallade "vanliga svenskar..." herr, fru och fröken M. Edel Svensson. Folk som DU. Jag litar sålunda inte på dig. Polisen däremot har en stor del av mitt förtroende.

Det är sant att varje maktfaktor i samhället måste hållas under bevakning för att förhindra övergrepp. Men detta betyder några saker som vanligen totalt ignoreras till förmån för förtal, hetsjakt och fördomar:

1 Bevakningen skall vara saklig och objektiv. Misstänkliggörande, häxjakt och smutskastning kvalificerar INTE som det. Medelsvensson anser jag vara den minst objektiva instansen i detta land. Gemene man har extremt svårt att hålla huvudet kallt och göra en korrekt bedömning. Det är bland annat just därför som vi har ett rättssystem. Så viktiga saker som rättsäkerhet, lag och ordning kan INTE överlåtas till medborgarna att skötas godtyckligt.

2 Du som medelsvensson är INTE immun mot brottsmisstankar. Du är inte oskyldig bara för att du ställer dig i en tidning och gråter när du fått pryl av polisen. Med tanke på hur hårt bevakad polisen är vill jag istället fråga dig: Vad gjorde du då? Kom inte och säg "Ingenting" för det tror jag inte på. Ingen får stryk bara för att de gjort "Ingenting". Medelsvensson är inte så förbannat oskyldig som denne försöker få sig att framstå som. Tro aldrig att jag anser dig vara oskyldig bara och enbart därför att du är "en helt vanlig svensk" och den andra parten var polisen.

3 Det viktigaste princip som finns i en rättstat är Oskyldig Tills Motsatsen BEVISATS. Detta gäller alla, inklusive poliser. Denna princip är får aldrig kompromissas bort. Man får INTE - så som är brukligt annars - stämpla poliser skyldiga bara på misstanke... som görs till exempel av SVT och framför allt av medelsvensson.

Jag har personliga relationer till polisen. Min far är polis sedan över 35 år. På grund av detta räknas inte min åsikt. Jag anses partisk. Mitt svar till alla som kallar mig partisk: Ja, det må hända att jag är det. Men det är du också... och jag har åtminstone KUNSKAP och ERFARENHET av poliser och rättsväsendet sedan 27 år. Vad har du att komma med?

Den dag jag har behov av att bli skyddad eller få rättvisa kommer jag inte att ringa herrar Al-Bayaty, Ohlsson eller någon annas självutnämnd "kritiker". Jag kommer att ringa polisen. Poliserna vet jag kommer att riskera sina liv som så behövs för att skydda mig. Kan du, Zeid Al-Bayaty, Johan Ohlsson eller någon som någon gång yttrat de ökända orden "Ja men sånt vet man ju om snuten." med övertygelse säga att ni kommer att göra samma sak? Det tror inte jag.

Mitt budskap till snuthatarna i detta land: Jag väljer hellre en polis... en snut... en sådan där uniformsfetichistisk facistdjävel som inte kunde bli något annat utan tog chansen att få pryla ungdomar på trimmad moppe... jag väljer en sådan vilken dag som helst istället för er. De kommer att försvara rättvisa och rättprinciperna i detta land. Det kommer inte ni att göra. Ni kan fara och flyga vad mig anbelangar. Ni har inte mitt förtroende... därför att det ligger hos polisen.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 14 nov 2001 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: