sourze.se

Revolution för ihopskrivning!

När revolutionen kommer borde någon starta ett skrivihop.nu.

På några månader har man lockat till sig de flesta ur intelligentian och kultureliten. Och ett år senare har man snart 10 000 medlemmar, snart större än Folkpartiet vilket i och för sig inte betyder så mycket.

Professorer, redaktörer, docenter, riksdagsledamöter, lärare, logopeder och journalister - alla snobbar är medlemmar. Förvisso har några glasblåsarlärlingar, kyrkomusiker, bartendrar, attacmedlemmar och attacmotståndare slunkit med också, men det får man leva med. 36 stycken har angett att de är besserwissrar eller diverse felstavade varianter av »Messerschmidt«. De flesta vill att skrivihop.nu ska hjälpa dem med deras lilla allergi mot allehanda språkfel; genitivapostrof, innan/före, enordsmeningar, meningar som börjar med »och« eller liknande.

Men poängen med skrivihop.nu verkar vara just enfalden; kampen mot särskrivningar. Bara. Det ligger i tiden med enpartistat ...f´låt!... enfrågepartier. Här finns inga åsiktspaket man måste svälja hela utan bara ett heligt kall; fräls världen från felaktiga särskrivningar. Det är faktiskt skillnad på »en gangster liknande min« och »en gangsterliknande min«. Är du med eller mot?

PS. Har ni hört den här? "En brun hårig sjuk sköterska"?

skrivihop.nu - Vi kämpar mot särskrivningar. Bara.


Om författaren

Författare:
Enar Persson

Om artikeln

Publicerad: 13 nov 2001 11:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: