sourze.se

Religion är för fegisar

Svaga människor väljer religion. Fegisar som själva inte vågar ta ställning till livets frågor.

Starka människor behöver inte någon jävla religion. Detta fenomen är till för den svagare delen av mänskligheten, personer som själva inte vågare ta ställning. Personer som istället för att själva ta reda på hur saker och ting ser ut, hur problem ska lösas eller konflikter bearbetas slår upp detta i något slags övermänsklig skrift. Bibeln, Koranen eller vad de nu heter. Det är svaga människor som söker sig till religioner.

Det finns ingenting som förstör så mycket som religion. Gudar och skrifter som går hand i hand och ödelägger land efter land. Majoriteten av alla krig idag har rötter i ett religiöst missförstånd.

Tack vare kristendomen, islam och andra förödelseprojekt finns idag klyftor i samhället, rasism, prostitution och fattigdom. Om det hade funnits en Gud idag så hade han skämts å sina välgörares vägnar.

En människa ska själv vara så stark och nyfiken på livet att han eller hon söker sig till svaren. Det finns ingen som kan svara på dina frågor, vare sig de är mullor, rabiner eller präster. Man måste våga ställa sig inför sitt eget liv, tomhänt och bemöta det. Inte fly in i det förgångna, till texter som skrevs för tusentals år sedan. Samhället ser inte ut som det gjorde på Jesus och Mohammeds tid, vi kan och SKA inte leva som dem.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2001 16:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: