sourze.se
Artikelbild

Ännu en flygplanstragedi

Om denna, nya, flygkrasch i New York visar sig vara ett terroristdåd så är det en väldigt dunkel era vi går in i.

Ett flygplan har just raserat ett bostadsområde i New York-förorten Queens strax efter att ha lyft från John F. Kennedyflygplatsen. Vi kan bara hoppas att detta var till följd av ett mekaniskt fel.

Visar det sig att även detta var ett dåd av terrorister är det en väldigt dunkel era världen är på väg in i. Den öppenhet och frihet vi alla ånjuter kommer inte längre att vara än självklarhet.

Visar sig detta vara ett dåd av terrorister har världen plötsligt blivit en mycket större plats att leva på. Att flyga blir inte längre någon självklarhet och där nationalism och misstänkliggörande av andra nationaliteter kommer att få en stark grogrund.

Visar sig vara ett dåd av terrorister kommer staternas makt att kraftigt öka och lagar och regler som inskränker vår allas frihet kommer utan diskussion att kunna befästas.

Låt oss alla hoppas att denna krasch var en följd av ett tekniskt fel och låt oss alla sörja de döda och skadade till följd av denna krasch. Men även de döda och skadade i Afghanistan.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2001 17:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: