sourze.se

"Otrohet ett religiöst påfund" - löjligt!

Oj Oj Oj! Men kära Freddan inte kan du väl mena allvar i vårt redan så sekulariserade samhälle.

Där till exempel Svenska kyrkans inflytande är decimerat till strax över /- 0, att du inbegriper dina förvirrade begrepp om otrohet upplandat med "moderna" val av partner till att handla om religiöst inflytande, vi kanske skulle kasta in lite engelsk victorianism nu när vi ändå är i farten.

Ha Ha Ha. Sorry grabben men du får faktiskt inte ihop det här särskilt bra. Eller är det så att du skriver hellre än bra - personligen anser jag att du gjort en väldigt grov förenkling av människors sätt att relatera till varandra och att du grovt åsidosatt grundläggande och primära mänskliga behov.

Ähhh, men lägg av. Verkligen. Finns det människor som kan känna attraktion till mental styrka och intelligens före fysisk attraktion i valet av en långsiktig partner - och du "skulle" vara en av dem. Åhh ja ba "syntax error", "smack" med handflatan i pannan - fan jag visste verkligen inte det. Jag tror förvisso att man i valet av partner väljer utifrån en kombination av ovanstående faktorer, jag tror visst att en fysisk attraktion är viktig men det blir ganska platt och trist om inte utsidan motsvaras av en lika vacker insida, eller hur?

Du, lillponken - du verkar inte ha haft någon större erfarenhet av relationer. Religion eller inte så snackar du om den moderna civiliserande Hmm, civiliserad är ju också ett vitt begrepp - men låt oss inte gå in på det här. människans önskan till trygghet och fortplantning - en form som du med all säkerhet kommer ifrån själv, det kallas för familj och har ringa med religiöst inflytande att göra.

Familj som begrepp har funnits längre än vi har haft Asatro i vårt avlånga land. Förvisso så ser familjebegreppet olika ut i olika delar av världen men för enkelhetens skull i diskussionen så är det kanske enklast att vi håller oss på hemmaplan.

Jag vill nog hellre påstå att vi idag är påverkade av sociala vardagliga normer och moral i dagens samhälle snarare än av kyrkan. Det är så här va - i olika perioder i livet finns det olika faser, om du vill leva ett mentalt och fysiskt "utsvävat" leverne så kanske man inte har hunnit med att bilda familj utan är ute och testar eller har flickvän/pojkvän som man delar denna livssyn med.

Jag kan hålla med dig om att det finns mental otrohet men otrohet som begrepp handlar primärt om svek och att man förlorat tilliten till en person som man älskar - att man går bakom ryggen på sin partner mentalt eller fysiskt och jag upplever inte att det är det du syftar på i din artikel.

Du snackar om otrohet i termer av att du vill ge möjlighet till din partner att fysiskt njuta med någon annan och i min begreppsvärld är inte det otrohet utan snarare att du och din partner vill leva i en "fri" relation eller att Ni kanske borde hålla på med partnerbyten eller gå på "Swingers-klubbar". Skall bli intressant att se hur du reagerar när din stora kärlek i livet är gravid i 6:e månaden och kläcker kommentaren vid frukostbordet att:
"Älskling! Jag tänkte knulla lite med Göran på kontoret över lunchen. Det är väl OK va!?!"
"Javisst baby! Så trevligt för dig, hoppas det blir skönt för Er båda. Kan du räcka mig marmeladen."

Otrohet som begrepp betyder just otrogen - att du eller din partner sviker det band som håller ihop Er relation oavsett om det är kärlek, passion, sex, vänskap etcetera. Det handlar om lögner och oärlighet. Du skriver att vi borde bekämpa otrohet som begrepp, att det skulle vara ett religiöst påfund som vi har blivit pådyvlade av kyrkan.

Vilket omoget påstånde - det handlar om förtroende och ärlighet mot sig själv och sin partner oavsett vad som inrymms i det rum som utgör en relation.


Om författaren

Författare:
Sebastian Bach

Om artikeln

Publicerad: 07 nov 2001 18:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: