sourze.se

Botkyrka Stylers

Rookies allra sista riktigt stora akt var Latin Kings. Dogge, Boastin, Cheppe och DJ Sala äntrar den stora scenen klockan 23:30 på Lördagen.

I en sann nostalgianda så får vi följa med på en resa genom Botkyrka Kommun från första till sista plattan. Klassiker som "Botkyrka stylers" med flera spelas av Dogge och hans vapendragare.

Det intensiva uttryckssätt som Dogge besitter är viktigt, jag tror att hans sätt att föra fram Latin Kings budskap har format gruppen mycket till vilka de är i dag. Men Cheppes roll som sidekick i gruppen är även den fenomenal.

Självklart så står Dogge för det mesta mellansnacket, vilket är en självklarhet som frontman. Det jag menar är att jag tror Dogge gör grymt mycket för att forma Latin Kings utåt sett. Men Cheppe och Salla jobbar mer i det tysta.

Dogge manar gång på gång det stillastående branschfolket att "festa ha kul och må bra. Det ska man göra när Latin Kings kommer till stan". Följaktligen så exploderar Metropol till nästan 100 procent. Nästan alla i publiken tar Dogges ord på allvar och ger sin kärlek till Latin Kings i form av skrik, hopp och visslingar.

När Daddy Boastin själv annonserar "Blend dom" så kulminerar hela Metropol i ett jättevrål av lycka. Taket lyfter i princip. Det känns som att musten går ur både gäster och arrangörer.

Latin Kings fick förmånen att signera Rookie 2001. Ett mycket lyckat evenemang. Endast med vissa små förstagångs fel. Jag hoppas vi får se Latin Kings snart igen. Gärna på Rookie nästa år. För det blir väl fler gånger Rockparty?


Om författaren

Författare:
Johan Loman

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2001 17:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: