sourze.se

Nytänkande Prezcot

Med en känsla av lortighet och trötthet styr jag min kosa mot dj/dans scenen för att bevittna det lovordade Hip-hop gänget Prezcot.

Med en sampler i mitten av scenen och ett vanligt trumset till höger om samplern så bryts den normala bilden av en Hip-hopscen. Den med en Dj bakom två eller flera arga MC:s.

Prezcot inleder med en låt med ett normalt Hip-hopbeat som sedan fylls upp med trummor i en nästintill jätte seg takt. Jag tolkar det som en utstuderad detalj för att man i bandet vill experimentera med de olika rytmerna. Detta gör spelningen så mycket mer spännande att se och lyssna på.

På en normal Hip-hop konsert så vet medelbesökaren vad han har att vänta utav artisten. Här vet man vad man har att vänta sig till en viss del. Men Prezcot behåller en del av tårtan för att konserten skall bli så bra och spännande som möjligt. Gillar man inte Hip-Hop alls kan man säga att Prezcot är en missionsgrupp som sakta lockar in dig i Hip-hopens tuffa värld. På ett mycket välproducerat och intressant sätt.


Om författaren

Författare:
Johan Loman

Om artikeln

Publicerad: 04 nov 2001 12:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: