sourze.se

Q Kvinnoförtryckare

Under historiens gång har kvinnorna slagits för att nå sin frihet. Men vad hände sedan de blev fria från beroendet av mannen?

De har blivit sina egna slavar. Utseende, karriär, förpliktelser med mera, allt detta öser de över sig själva och sin kvinnliga omgivning. En kvinna som lyckats har genast hundra kvinnliga hökar efter sig som vill slita ögonen ur henne och slänga henne längst bak i kön. En kvinna som tar sexuell frihet blir kallad sköka av sina kvinnliga vänner, vilka sedan fryser henne ute.

De kvinnor som inte förtrycker andra kvinnor förtrycker sig själva. "Alla populära tjejer är ju också de smala och vackra. Det är ju så hierarkin i samhället är. Man ska vara smal, framgångsrik och vacker. Man ska inte vara mullig, satsa på familjen och se ut som man vill. Man ska ju följa modet" skrev Katarina Jönsson 18 oktober här på Sourze i värsta självömkande stil. Hon tröstar sig med att våga äta pizza när hon är sugen och framför det som ett lagbrott mot kvinnlighet.

Vem menar hon att en populär kvinna ska vara smal för. Inte är det männen, de bryr sig inte om sådana trivialiteter när de vuxit ur tonåren. Sanningen är att kvinnor jämför sig mot andra kvinnor, för kvinnor. Det är som det klassiska uttrycket, att enda gången storleken har betydelse för mannen är i bastun.

Jag tror att nästa kvinnliga revolution kommer att bedrivas av kvinnor mot kvinnor. Som vanligt är, upptäcker man att fienden ligger och lurar på ens egen bakgård.

Och så var det dags för ett debattinlägg om äkta jämställdhet!

"Vardagspoeten" Benny Pinnhuvud lyckades en gång framför teven - mitt under en fotbollsmatch mellan AIK och Hammarby - skriva ner dessa tänkvärda rader: "En man är inte en man om han inte får känna sig som herre i eget hus. En kvinna är ingen kvinna om hon inte är den som egentligen bestämmer. Annat snack om jämlikhet är endast trams."

Tack, Katarina Jönsson, för en tankvärd stund med att läsa din: "Jag saknar dig Daniel"


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 03 nov 2001 13:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: