sourze.se

Stoppa förföljelsen av Falun Gong!

Det är dags att vi agerar mot förföljelsen av Falun Gong i Kina, innan en ny Förintelse tar sin form!

I Kina får du inte göra övningar för kropp och själ som heter Falun Gong, även känt som Falun Dafa. Om du gör det är det stor risk att du blir arresterad, för att sedan bli misshandlad och torterad. Du får inte heller läsa de böcker som ingår i metoden och följa egenskapen Sanning, Barmhärtighet och Tålamod.

När en officiell rapport visade att över 70 miljoner utövade Falun Gong, däribland högt uppsatta politiker och tjänstemän, blev de högsta ledarna rädda och kände sig "hotade". Att rörelsen också står för andlighet var ju heller inte bra då det gick emot den kommunistiska ideologin. Regimens ledare ansåg också att läran står för "vidskepligheter" som "förvirrar massorna" och att man fått för sig att rörelsen har politiska ambitioner. Därför förbjöd Jiang Zemin rörelsen i juli 1999. Sedan dess har en storskalig och grym förföljelse drabbat de som håller fast vid sin tro.

Från förbudet fram tills nu har 301 utövare av metoden torterats till döds, 100 000 har fängslats eller kvarhållits i häkte utan rättegång, 20 000 har sänts till arbetsläger, 500 har dömts till långa fängelsestraff - vissa upp till 18 år, och mer än 1000 friska människor har internerats på mentalsjukhus där de injiceras med droger som förstör det centrala nervsystemet. Genom lögner, propaganda och fabricerade händelser försöker den kinesiska regimen dupera allmänheten - även här i väst. Via ambassaderna och konsulaten sprids ondskefulla lögner - till och med till skolorna och biblioteken här i Sverige.
Regimen i Kina har börjat bli alltmer desperat att försöka trycka ner Falun Gong och de drar sig inte ens för att iscensätta händelser för att kasta skulden på Falun Gong. Ett exempel på detta är den så kallade självbränningen på Himmelska friden torg den 23 januari 2001, där fem Falun Gong-utövare skulle ha satt eld på sig själva.
Det finns dock bevis att händelsen inte hade med Falun Gong att göra. Bland annat fanns CNN på plats och filmade händelsen, men deras band beslagtogs. Många utländska journalister har försökt undersöka fallet, men blivit förnekade. En analys av händelsen som visats av CCTV avslöjar att händelsen var iscensatt vi har videon eller cd-romskivan för den som är intresserad. Man kan se i videon att en kvinna blir dödad av ett hårt föremål som med en enorm kraft kastades mot hennes huvud. Poliserna var sedan snabbt på plats för att släcka elden. Hur kunde fem personer dränka in sig så snabbt med bensin för att sedan tända eld på sig själva, trots att området är strängt bevakat? Hur kunde polisen så snabbt få tag på brandsläckare och släcka elden på endast 90 sekunder, såvida de inte var förberedda?

En tolvårig flicka kunde prata och sjunga blott fyra dagar efter att hon skadats, även fast man gjort ett hål i luftstrupen nedanför det svullna struphuvudet. Enligt medicinsk expertis måste det ha varit en "medicinskt mirakel". Som en utövare har man strikta krav på sig själva att inte döda, vilket även omfattar självmord. Varför rapporterade den regimstyrda medieapparaten om händelsen samma kväll, trots att det brukar ta flera dagar innan offentliga självmord rapporteras? I vanliga fall rapporteras inte självmord alls. En kvinnlig amerikansk medborgare har blivit dömd till tre års fängelse i Kina för att hon informerat medierna om hur Kinas regering har använt olagliga metoder mot Falun Gong-utövare, då man använder tortyr och sätter dem i mentalsjukhus för att de där ska "omskolas" och ge upp sin tro.

Zhao Ming, en ung student från Irland åkte för att hälsa på sin familj och för att sedan åka till Beijing för att vädja för Falun Gongs sak. Nu sitter han internerad i ett arbetsläger där han utsätts för brutal tortyr. Alla utövare av Falun Gong som sitter i arbetsläger utsätts för ständig misshandel och allehanda tortyrmetoder, allt för efterfölja Jiang Zemins direkta order att "omvända" Falun Gong-utövare.
Enligt oberoende källor lär president Jiang Zemin ha sagt att vem som helst som slår eller även dödar Falun Gong-utövare kommer att bli fria från anklagelser. Essensen är "Du är fri att slå ihjäl dem till döds." När utövare blir dödade blir det rapporterat som "självmord" eller att de dött av "naturliga orsaker" i medierna. Jiang Zemin har klätt av sig sin förklädnad och exponerat sin grymma, ondskefulla sida.

Utövare i Kina har försökt på alla sätt att föra en dialog och vädja till regeringen om att stoppa förföljelsen, men istället utsätts man för ännu hårdare förföljelse.
Amnesty International har uttryckt sin oro över ständiga kränkningar mot de mänskliga rättigheterna och har rapporterat om dödsfall och omfattande tortyr som pågår mot Falun Gong-utövare, och även mot andra grupper. Amnesty anklagar också Kina för att bedriva den största förföljelsen av fredligt oliktänkande på över 10 år. Human Rights Watch och Freedom House samt USA, Kanada och Australien har fördömt Kinas förföljelse mot Falun Gong.
Jiang Zemin kallar rörelsen för en "ond sekt" och hans mål är att eliminera den till varje pris. Varför är ledarna främmande för religions- och mötesfrihet i Kina? Varför vill man inte föra dialog med oliktänkande och det okända? Har det aldrig slagit ledarna i Kina att om man förtrycker oliktänkande så att de till och med dör, att folk ute i världen börjar ta avstånd från Kina och att deras relation till andra länder kan försvagas? Om det inte finns någon demokratisk rätt att utöva en andlig metod som harmoniserar kropp och själ, vem känner då förtroende för landet och dess ledare?

Även kristna, buddhister, munkar och nunnor och andra oliktänkande personer förföljs i Kina - i detta land finns det knappt någon religions- och trosfrihet eller någon respekt för de mänskliga rättigheterna. Om det nu är en sådan "ond sekt" som president Jiang Zemin påstår, hur kommer det sig då att ingen utövare slår tillbaka när de blir slagna och hotade av polisen? Och hur kommer det sig att utövarna utstrålar harmoni och barmhärtighet? Och hur kommer det sig att det bara är ledarna i Kina som ser Falun Gong som ett hot? I andra demokratiska länder gör man det inte. Dessutom har Falun Gongs grundare Li Hongzhi blivit utsedd till Nobels fredspris två år i rad, och fått en mängd utmärkelser och tillkännagivanden från politiker, guvernörer och borgmästare i USA och Kanada. Att kalla det för sekt är ett sätt för ledarna i Kina att visa sin avsky och rädsla för det okända och för oliktänkande personer.
Tyvärr faller många journalister offer för den pågående propagandan och medierna matas med fabricerade anklagelser mot Falun Dafa. Många journalister har också förbjudits att undersöka rörelsen och prata med Falun Gong-utövare i Kina - vissa har också blivit trakasserade och blivit hotade med indragning av deras arbetstillstånd.

Kina slår världsrekord i att kränka de mänskliga rättigheterna, men inte många vågar sätta press på förtryckarlandet, eftersom man inte vill förstöra de goda handelsförbindelserna och de politiska relationerna. Och vem vill sätta sig emot det mäktiga Kina? I dagens samhälle går profit före förnuft, moral och samvete. Utövare av Falun Gong runt om i världen försöker uppmärksamma förföljelsen med hjälp av SOS-marscher, fredliga demonstrationståg, hungerstrejker och olika vädjanden till politiker och media.

Nu har regimen kommit med nya direktiv, vilket innebär att de som arresteras ska spärras in på livstid. Om du redan sitter inspärrad kommer du med andra inte att släppas förrän du dör. Gör vi oss inte själva medskyldiga till det som händer i Kina om vi blundar för förtrycket mot oskyldiga människor som vill tro på det som ligger närmast hjärtat? Är det inte dags att sätta press på Kina så att förföljelsen kan få ett slut? Vad är det för värld vi lever i om man inte får fördjupa sig i en övningsmetod för kropp och själ och bli en sann, god, tålmodig, harmonisk människa?

Våra samveten måste vakna och således bör politiker, media och allmänheten ta ställning och agera nu innan en ny Förintelse tar sin form!
Om inte nu? När?
Om inte du? Vem?


Om författaren

Författare:
Tony Lingefors

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2001 16:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: