sourze.se

Rubrikkriget är över!

Länge leve uppdateringskriget, eller?

Det är med ett visst intresse jag följer "uppdateringskriget" som av någon anledning utspelar sig just här och nu, på Sourze.

Första gången jag klickade fram en redan läst artikel tog det ett par minuter innan jag insåg att jag faktiskt visste vad som stod. Jag prövade läsa den en gång till för att försöka hitta korrigeringen eller den textsnutt som var ny, men den gick mig förbi.

Andra gången klickade jag faktiskt fram samma, fast nu med ny rubrik. Jisses, tänkte jag och började kolla lite på Sourzes regler och bestämmelser. Där står det klart och tydligt att man kan ändra en artikel gratis inom 24 timmar.
Jättebra regel! Ofta när man skickat in en artikel för publicering och sen läser den en dag, eller ett par timmar senare hittar man ofta meningar som kunde gjorts bättre hehe jag hittar såna hos mig själv hela tiden om jag ska vara helt ärlig faktafel eller bara nåt litet stavfel som likt en brännande sol sticker en i ögonen.

Tredje gången jag klickade upp en, började jag känna mig smått irriterad. Visst, ändra gärna om det känns behövligt, men varför uppdatera igen och igen och igen? Eftersom verkan alltid har en orsak, och småsint som jag är, började jag dra paralleller till en av Sourzes gamla favoriter, nämligen rubrikkriget. Alltså den rubrik som innehåller mest lovande sexuella innehåll vinner månadens-mest-lästa-pris 10 000 kr.

Sourze halvlöste den konflikten genom ett tillägg till reglerna. Den skribent som vunnit ett pris är inte aktuell för ny vinst förrän 6 månader har gått. Här ska jag glatt erkänna att Sourze egenhändigt ändrat två av mina egna rubriker innan publicering. I det första fallet var det helt rätt, eftersom rubriken inte var särskilt bra. I det andra fallet är jag mer tveksam, men skitsamma, dom har huvudansvaret och bestämmer.

Men nu ser det alltså ut som Sourze har ett nytt krig. Fast det ännu är i sin linda, så är tecknen ganska många. Varför uppdatera igen, igen och igen? Tanken som börjat gro lämnar mig inte, jag tror nämligen att det är ett nytt sätt att locka läsare. Sunkiga rubriker behövs kanske inte längre?

Snälla nån, rätta mig om jag har fel!!!!


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2001 09:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: