sourze.se

Jag är seriös och hatar flirtlekar

Jag är världens mest seriösa tjej som tar livet på fullaste allvar.

"Du är säkert söt med lovvikavantar på."

Klart man tror det är en seriös komplimang.

Krogen är ett väldigt märkligt ställe. Pojkar och flickor smyger omkring som vilda indianer ?!Vissa för dansandets skull, vissa för den sociala bitens skull, vissa för hoppet om att finna den rätte och andra för att supa huvudet av sig. Jag hör nog till de två förstnämnda alternativen. Det vill jag tro i alla fall. Det låter liksom lite bättre.
Det finns dock ett problem i detta.

Jag är en ruskigt trevlig tjej ! som inte räds att prata med främlingar, skojar om det mesta, dansar hejvilt och är allmänt förbannat trevlig. Denna sida av mig skapar tydligen missförstånd hos det andra könet. De tror på en gång att jag är en flicka som tar livet med en klackspark och är enormt oseriös. På något sätt får de för sig att jag älskar att leka flirtlekar där man först, ja ni vet, bånkar, sen småpratar lite och till sist det klassiska: byter telefonnummer för att sedan ändå aldrig ringa. Saken är den att jag är den mest seriösa och allvarsamma flickan på hela jorden.

Jag vill inte leka flirtlekar. Jag vill inte bånka för att sedan aldrig bli uppringd. Jag vill inte småprata och tända en cigarett inte för att jag röker, men ni hajar va? Jag är inte oseriös och jag tar definitivt inte livet med en klackspark.

En gång i mitt liv har jag varit oseriös. Det var när jag blev singel för första gången på fyra år. Då tog jag livet med en klackspark. Då var det enormt roligt att byta telefonnummer för att sedan inte ringa upp. Men nu ser jag absolut ingen som helst mening med det.

Men jag vet ju så väl. Krogen är det sämsta stället om man vill vara seriös. Jag vet, jag vet. Men ibland får man för sig att man ska bli den speciella. Den som ändrar någons sätt att se på tillvaron. Gör den den lite mer seriös. Så naivt.

Komplimanger som "schysst häck" och "läckra rattar" får mig att vilja dö av skratt. Visst är det lite småroligt, men ack så oseriöst. Därför blev jag enormt chockad när jag fick höra att jag "förmodligen är söt i lovvikavantar".
Mitt i detta hav av vilda människor med alltför många oseriösa komplimanger på lager dyker det upp en pojke som gärna vill se mig med lovikavantar på. Klart man tror det är seriöst.

Tji fick jag. Ett stort TJI.

Denna gång besannades meningen "dum blondin". Inte för att denna lovvikahändelse är en världskatastrof, mest lustigt att upptäcka att den moraliskt rätte-intelligenta-Marita-som-aldrig-gör-något-galet faktiskt är en rätt naiv, blåögd tjej som tror att pojkar med drömmar om lovvikavantar skulle vara seriösare än pojkar med drömmar om schyssta rattar.

I fortsättningen åker skylten med texten "Världens mest seriösa tjej som hatar att bånka för att sedan inte bli uppringd" med.

Då kanske vissa pojkar fattar att man kan vara social, dansgalen, trevlig, rolig och söt utan att vara oseriös.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 30 okt 2001 14:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: