sourze.se

Läs kulturbidragen!

Ordet kultur är inte farligt. Jag lovar.

Hur kommer det sig att så få här på Sourze läser kulturbidragen?

Jag lovar. Ordet kultur är varken tråkigt eller farligt. Det finns många intressanta och spännande noveller, dikter, berättelser, artiklar etcetera utlagda på kultursidan. För att nämna några: Skärvor, Pärlstim, Främlingen, Eva min Godisbutik.

Personligen älskar jag att läsa om andra människors livshistorier i novell- eller diktform. Novellform ger en ofta tid att tänka till. Och kanske skulle den där extratiden som ges behövas i vissa debattartiklar för att få en klar bild över vad det är som debatteras.

Så känner i alla fall jag.

Men det är klart, det är ju helt skilda genrer och går heller inte att jämföra dem på en rättvis nivå, och det var väl inte det jag ville med denna artikel heller fasen, vad jag svamlar nu känner jag, måste bero på att det är fredag, men vill bara poängtera att kulturbidragen är minst lika viktiga som samhälls- och politikbidragen.

Det finns mycket att läsa från andra människors liv.

Och bli inte rädd för kulturbidragens rubriker. Vissa kan ju låta aningens filosofiska eller flummiga, men de är inte så farliga.

Nästa gång du går in på Sourze så ge åtminstone ett kulturbidrag en chans. Du kommer säkert att bli inspirerad eller berörd på något sätt.

Själv ska jag skärpa mig och läsa fler debattartiklar. Är faktiskt lite dålig på det. Men det är bara för att det blir för mycket ibland. Ni vet, vi lever ju i ett informationssamhälle och man orkar inte ta in allt. I alla fall inte jag.

Slutligen uppmanar jag alla att se Amelie Från Montmartre. Helt fantastisk. Hon söt som en sockerbit, han fransk som en croissant.

Tjohopp!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2001 16:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: