sourze.se

Göran Persson - den enda oppositionsledaren

I brist på ledarskap från högern har Göran P sett behovet och fyller själv rollen som oppositionsledare.

Den som bäst lyckats förbanna sig över dagens Sverige är tveklöst Göran Persson. Få personer inom politiken kan mäta sig med honom när det gäller att måla upp den fruktansvärda segregeringen och fattigdomen i Svergie. Det är nästan som man tvivlar på att han är statsminister. Eller om han nu verkligen är det, har han planer på att bli omvald? För vem är det som har makten i det Sverige han ständigt förargar sig över? Jo, Göran, ta en titt i spegeln, det är du som är Sveriges statsminister. Sluta klaga över det du själv har ställt till med och agera istället.

Eller kan det månne vara så att det är just Görans tidigare aggerande som lett till den situation vi befinner oss i idag. Kan det vara så att Göran är en evig rundgång som fattar beslut som motverkar sitt eget syfte?

Ta maxtaxan till exempel. De fattiga som Göran så innerligt vill hjälpa är dem som tjänar minst på reformen, medan det är höginkomsttagarna som vunnit jackpot, uppåt 40 000 per år för den som har en hygglig inkomst. Inte konstigt att blå kommuner inte kunde hålla stånd. Det är som att dra en vinstlott och inte hämta ut pengarna. Men det Göran inte tänkte på är att om något bli billigare så kommer fler att använda det. Helt plötsligt ska dagisen klara av fler barn som kommer oftare och stannar längre på samma resurser som förut. Hur Göran ska få den ekvationen att gå ihop utan försämrad kvalitet är för mig ett mysterium.

Göran borde inte bara ta en titt på sig själv, utan Sverges skatter. Sverige är det land som med goda marginaler beskattar låginkomsttagare hårdast. Vem var det nu igen Göran ville hjälpa?

Göran, det kanske är dags att sluta klaga och fatta beslut som inte förstärkar människor problem av instängdhet och maktlöshet. Det kanske är dags att öppna upp för individers frihet och låta folk leva efter eget huvud.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2001 16:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: