sourze.se

26 oktober 2000 - 26 oktober 2001

Ett år har förflutit sen:

26 oktober 2000.

Kampen om den åtråvärda titeln "världens mäktigaste man" är inte avgjord. Republikanernas kandidat George W Bush beskrivs som en festprisse som varit utan några tydliga mål i livet ända upp till 40-års åldern. Han gav sig in i kampen om guvernörsposten i Texas 1994 och vann mot alla odds. Tack vare massor av pengar, namnet Bush och snilledraget att börja tala om en ny sorts konservatism - medkännande. Fast riktigt vad medkännande konservatism är, det har han aldrig lyckats förklara.

26 oktober 2001.

George W Bush är världens mäktigaste man och hans militära styrkor bombar U-landet Afghanistan. Riktigt vad medkännande konservatism är har han fortfarande inte lyckast förklara.

26 oktober 2000.

Den ryske nordflottans chef läser i teve upp delar från det brev som Kapten Dmitrij Kolesnikov skrev från den havererade ubåten Kursk. Dom ryska myndigheterna som hävdade att alla ombord dog direkt hade fel, och det kanske gått att rädda några om inte myndigheterna agerat så långsamt. Dmitrij skriver bland annat: "Jag skriver i blindo, här är mörkt som i ett gruvhål. 23 man lever och har samlats i den nionde sektionen i aktern".

26 oktober 2001.

Kursk är bärgat från havets botten och ligger i torrdocka.
Ingen överlevde.

26 oktober 2000.

Fredsprocessen i Mellanöstern ser ut att ha hakat upp sig. Den senaste tiden har nyheterna mer handlat om våldshandlingar än förhandlingar. Trots det finns det många som hoppas att processen kan ta ny fart och på sikt leda till varaktig fred.

26 oktober 2001.

Fredsprocessen i Mellanöstern ser ut att ha hakat upp sig. Den senast tiden har nyheterna mer handlat om våldshandlingar än förhandlingar. Trots det finns det många som hoppas att processen kan ta ny fart och på sikt leda till varaktig fred.

Trevlig helg.

Källa:
Länk: svt.se


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2001 09:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: