sourze.se

En hyllning till Dan Dolme

Vad man kan få ut av en naken man med stånd som springer runt bland pixlarna på ens skärm. Lycka... smaka på ordet!

Vem/vad sjutton är Dan Dolme?
Spelet Dan Dolme bekantade jag mig först med för ungefär tre år sedan. Det har lyckats sammanfatta våra patetiska liv i ett litet program på 28 kilobyte nerpackat. För att lyckas med detta har alla oväsentligheter skalats bort, men det återkommer jag till senare. Dan Dolme är dels en pseudonym för han som kodade ihop spelet, en filosof av sällan skådat slag, klart jämförbar med fint folk som Platon, Sokrates, John Locke och Martin Luther. Han har lyckats spetsa våra liv med en tandpetare, och hänga upp dem i helt öppen dager. Men Dan Dolme är också namnet på huvudpersonen i spelet, och även då han är lite spinkig och alltid springer omkring med stånd eller i alla fall halvstånd.. så tror jag att alla, eller de allra flesta, kan identifiera sig med honom.

Vad är det här för någon skit?
Spelet går ut på att få poäng, vilket han antagligen har lagt in för att man ska orka spela många gånger, och det gör man genom att ta sig så långt som möjligt, plocka , och genom att knulla. Dina hjälpmedel är öl, och så är du väldigt bra på att hoppa. Det är nu ganska lätt att se likheterna mellan ditt liv och spelet. Livet går ut på att skaffa sig en hög social status ta sig så långt som möjligt, skaffa pengar plocka och att hitta en underbar människa av motsatta könet att rota sig med knulla. För att exempelvis hitta denna underbara människa behöver du antagligen mycket öl, liksom om du ska bli rik. Givetvis måste man också vara fingerfärdig och besitta en viss intelligens, precis som du behöver i spelet för att ta dig nånstans. Lika givet är att tjejerna inte bara finns där från början, först måste du ta dig nånstans, skaffa dig social status. Dessutom blir tjejerna finare ju längre du tar dig.

Givetvis kan det också gå väldigt snett, det finns hinder och fallgropar överallt som försöker hindra dig från att uppnå lyckan. För i slutändan utav spelet finns lyckan, åtminstone som den är definierad av samhället vi lever i. Receptet till denna lycka är precis så enkel som jag beskrev den ovan - hoppa över hindren till en hög social status, skaffa pengar och någon att dela livet med. Givetvis så hänger dessa tre staplar ihop. Det sitter starka gummiband mellan dem alla tre, och det går inte att få höga värden i nån enstaka utan att se till att höja de andra två också. Samtidigt följer den tredje med automatiskt om du höjer två staplar.

Om ni inte hänger med i mitt filosofiska resonemang, inte kan förstå vad jag menar med hur man översätter spelet till verkliga livet, eller helt enkelt inte tror på mig och att det är så här man blir lycklig, ladda istället ned spelet själv och skaffa er lycka den vägen istället. Bli bara inte förskräckt utav den kanske aningen korniga grafiken eller det faktum att spelet verkligen går ut på det jag har beskrivit du har sex med piltangenterna, höger-vänster höger-vänster tills du är tillfredsställd. Dessutom måste du komma ihåg att dricka öl innan det är för sent, utan öl kan du inte pissa...


Om författaren

Författare:
Gusten

Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2001 15:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: