sourze.se
Artikelbild

Övervakarna

De stackars satarna som tar hand om världen.

Har ni någonsin undrat vilka det är som får allting att fungera? Med tanke på hur klantig mänskligheten är, så lär det behövas en massa hjälp för att hålla koll på den här världen. Det är där Övervakarna kommer in. I själva verket kallade de sig inte det, naturligtvis. De kallade sig inte någonting, men i den här berättelsen kallas de för Övervakarna. Och de var uttråkade. De var så otroligt less på sitt jobb, och hade inget hopp om att få gå i pension någon gång snart. I och för sig innebar det nya pensionssystemet att de skulle få en ordentlig pension när väl mänskligheten sprängt bort jorden, men det gav dem inte mycket glädje.

De hade valt en mycket tråkig yrkeskarriär, inser ni hur många intetsägande konversationer det går på varje het sexscen? För att inte tala om de stackars satar som åkte på att övervaka ålderdomshemmen. De höll på att bli galna, och ingen brydde sig. Det är inte så konstigt att det blev en del spratt mellan åren. När man har makten att göra vad som helst, har ett taskigt sinne för humor och är riktigt uttråkad kan den dåliga smaken komma upp till ytan på otrevligt sätt.

Genom historien kan man hitta en massa dåliga skämt som dessa stackars dårar har ställt till med. Redan på dinosauriernas tid var de i farten, jag menar, varför tror ni att vissa av de där sakerna ser så otroligt löjliga ut? Det här rörde sig om relativt harmlösa skämt, men medan åren gick blev de allt mer uttråkade, och skämten blev brutalare och brutalare. På medeltiden kan nämnas korstågen mot de stackars turkarna, kristendomen, och Ludvig XIV.

När vi kommer in på nutiden blir skämten mer flertaliga, och man börjar ana ett mer utvecklat, nattsvart sinne för humor. Blodiga söndagen i början av 1900-talet är ett exempel på det, och sedan även kommunismen, som en uppföljning på detta. Ironin lyser klar, när en ideologi som bygger på arbetarna, och enighet, resulterar i att miljontals arbetare dör av att, just, arbeta ihjäl sig. Andra världskriget har några minnesvärda ögonblick i sig, när man tänker på skyttegravskriget i väst. Där de stridande sidorna hade bestämt om eld upphör, eller åtminstone att man inte ska träffa varandra, långt innan byråkraterna som styrde gjorde det. Och sedan den underbara freden, som banade väg för nästa krig. Vems fel var det, tror ni? Kennedyklanens eviga dödsfall. Gynekologer. De blir bara mer och mer kreativa ju längre tiden går. Den himmelska fridens torg, kan man inte bara älska det? George W Bush. Hela USA. Skämten finns överallt, om man bara tittar.

Och allt det här förmår ändå inte att lindra deras lidande. De blir bara värre och värre. Jag har sett flera exempel på deras humor bara i min egen klass, och om man tittar på hela nv-programmet så finns det hur många som helst. Dark Funeral. De som lyssnar på Dark Funeral, för de finns faktiskt, någonstans. När ni tänker på saken, vill man inte bara skratta åt hela världen. det vill de i alla fall. Men de kan inte. Stackars jävlar.


Om författaren

Författare:
Emil Brännmark

Om artikeln

Publicerad: 19 okt 2001 10:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: