sourze.se

Konsten att behaga en man

Svar till Lena Vikbergs "Att behaga en kvinna".

1. Tala direkt till en man. Om du vill ha något att dricka, säg inte: "Vad törstig jag är" med en förväntan att han likt en tränad hund ska studsa upp och springa och hämta något. Ingen är tankeläsare. Är du inte rak och ärlig får du skylla dig själv om det du säger missförstås eller ignoreras. Vinkar och små signaler är ett mycket dåligt substitut för direkt kommunikation.

2. Ta det vi säger för vad det är och börja inte tolka in annat i det. Om en man säger "Hon var tjusig" så betyder det "Hon var tjusig" och inte "Du är en ful kossa som jag tänker dumpa snarast möjligt för att kunna lägra henne".

3. Fråga inte om du inte vill ha ett ärligt svar. Vi tycker inte om att klämmas mellan att ljuga och att ge ett oönskat svar. Exempel: "Ser jag fet ut?"

4a. Ställ inte krav du inte själv är beredd att uppfylla. Exempel: Även en kille har rätt att säga nej till sex.

4b. Kräv inte uppvaktning eller service du inte är beredd att returnera. Exempel: Även män tycker det är trevligt att få blommor.

5. Tvivla aldrig på att vi uppskattar dig. Det är fruktansvärt otacksamt för oss att efter att ha sjungit ditt lov få veta att du inte litar på det vi sagt. Efter ett tag känner man sig frestad att ge upp och och säga "Okej, du är väl inte så bra då".

6. Skriv aldrig inlägg med rubriken "Konsten att behaga en kvinna". Dels avslöjar det något som många moderna män misstänkt men varit för snälla att yttra... nämligen att ni inte är intresserade av jämlikhet, utan bara att vara det kön som har flest privilegium. Det är alltså förödande för jämställdhetsmedvetandet. För det andra kommer alltid någon att vända det emot dig genom att skriva inlägg som vänder på rubriken.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 19 okt 2001 16:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: