sourze.se

Är piercing snyggt?

För ett tag sedan blev jag, återigen, sugen på en ny piercing.

Gick då till en licensierad tatuering/piercingstudio och tog reda på lite fakta först. Min nya piercing ville jag ha i tungan och jag var otroligt nervös för vad som komma skulle. Fick reda på att man inte skulle äta ens ljummen mat första veckan, enbart kallt typ youghurt, filmjölk med mera. Panik redan där, eftersom jag älskar mat av alla slag. Inget oralsex på sex veckor; helt ok för min del. Och man skulle skölja två gånger om dagen med något som heter Hexident bara namnet säger hur illa det smakar. Rökte man så skulle man helst skölja munnen efter varje gång man rökt med exempelvis Vichy vatten.

Ett jättestort aja baja var att ens tänka tanken på att ta bort staven innan det hade läkt. Hon sa att om man gjorde det kunde blodet spruta, på grund av svullnaden som uppstår, och sätta dit den själv var helt omöjligt. Då fick man åka till en läkare som satte dit den igen. Vid misskötsel kunde tungan ruttna och bli svart, slutligen ramla av. Ni kan ju tänka er den synen... Vid själva håltagningen var man tvungen att sitta upp, med tanken på att tungan kanske åkte bakåt...

Men jag tog tjuren vid hornen och beställde en tid. Ett par dagars nervös väntan följde. Slutligen kom dagen i fråga och jag gick dit med tunga steg. Tjejen som skulle göra mitt hål undrade om jag var nervös och om jag verkligen ville göra detta. Kartig som jag var så sa jag att det bara var att tuta och köra. Då plockade hon fram nålen... Den var säkert en decimeter lång med en plasthylsa trädd över själva nålen. Hon förklarade att hon skulle sätta nålen i mitten av tungan, för det fanns inga muskler där. Hon måttade en stund och frågade sedan om jag var nöjd med placeringspricken. Och eftersom jag var det tog hon fram nålen och tog tag i tungspetsen, frågade med ett litet leende på läpparna om hon skulle trycka till. Mmm, svarade jag. Nålen och plasthylsan gled genom på ett ögonblick. Sedan klippte hon av plasthylsan efter det att hon dragit bort nålen. Samtidigt som hon avlägsnade hylsan tryckte hon dit staven. Det hela var över på cirka 30 sekunder. Snacka om förvånad... Det blödde nästan ingenting och både hon och jag var nöjda med piercingen.

Nu började det svåra. Se till att sköta det hela snyggt. Ingen varm mat med mera. Det löftet höll jag i tre och en halv dag. Efter tre dagar med kall nyponsoppa fick jag nog och gick till pizzerian och beställde en gyrostallrik med pomme. Det tog iofs 1 1/2 timme att få i sig, men det var det värt. Resten skötte jag hyfsat, sköljde två gånger om dagen och rörde inte staven förrän efter tre veckor när jag gick till studion och fick en kortare stav ditsatt. Men att dricka mitt livselixir, Coca Cola, gick inget vidare. Det brände på hela tungan... Vissa grejer var bara att glömma, till exempel att äta ostbågar och chips... Vill man ha kul så får man lida lite också...

Men nu sitter den som den ska och jag är mer än nöjd med den. Funderar nu på att ta ett hål till i naveln, har ju bara två där. För mig är det bara en kul men dyr grej... Nej, nu ska jag jobba lite till så jag har råd med min dyra men inte så ovanliga hobby.

Hej hej!

PS. Ja, jag tycker att piercing är snyggt. Om det inte överdrivs. DS.


Om författaren

Författare:
Viveka Lundbom

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2001 15:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: