sourze.se

Svenska chefslöner är för låga

Precis så uttrycker Sveriges chefsorganisation sig i sin nyligen startade reklamkampanj.

Själv skakar jag på huvudet och stirrar klentroget på annonstavlan utanför mitt bussfönster. Antagligen är budskapet menat att provocera och det får man ju hålla med om att de lyckas med. Undrar vad de har för argument för sin sak den här gången? Är det den gamla vanliga visan om att chefer ute i Europa minsann tjänar ännu mer och att sverige måste hänga med i chefslöneutvecklingen annars riskerar vi att förlora deras uppenbarligen oumbärliga kompetens? Tjoho du...

Att chefer ute i Europa tjänar mer än våra inhemska betyder bara en enda sak: löneskillnaderna där är ännu värre än här. Något annat betyder det inte.

Kära svenska chefsorganisation: försök motivera en lönehöjning från 800000 i månaden till 1200000 för en arbetande sjuksköterska och ensamstående mor med tre barn. Vad i helskottafyr är det ni gör som är så oändligt mycket viktigare än det hon sysslar med, så det motiverar en löneskillnad på nästan etthundratusen procent?!

Kan ni verkligen logiskt förklara och motivera det? Den annonskampanj ni uppenbarligen tror ska provocera oss på ett sunt sätt är bara ett stort plumpt hån, som snarare bara bidrar till mer chefsförakt.


Om författaren

Författare:
Mattias Landgren

Om artikeln

Publicerad: 17 okt 2001 11:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: