sourze.se

Aj, vad jag blev besviken

Hela mitt liv har varit en enda lång väntan på att listas.

I min enfald trodde jag att jag hade en liten chans att vara med på den så kallade "Alla jag hatar på Sourze, är du med på listan."

Arvid lurades, han hade endast med ett namn. Helena Olsson har inte bara vunnit pengar, nu har hon även fått vara med på en lista. Visserligen var det endast hon, men det var ju en lista. Värden är orättvis, vissa får uppleva allt, andra ingenting.

Mitt första försök att komma med på en lista härrör sig från dagis. Fröknarna skrev upp alla barn på en lista när det skulle serveras glass. Snällaste barnet kom först och de andra efter. Mig skrev de aldrig upp, jag skulle ändå alltid hamna sist. De tyckte inte det var mödan värt att skriva ner mitt namn.

Under åttiotalet skickade jag varje år mitt foto till en veckotidning. Jag skrev att jag ville vara med på listan över Sveriges sexigaste män. Jag blev aldrig upptagen och värsta smällen var när en gammal gubbe, vid namn Sven Wollter, vann.

Nu är jag desperat och skriver egna listor. Nu ska äntligen mina drömmar bli verklighet.

Listan över de tre gulligaste killarna på Sourze:
1. John Jensen
2. Robert Dahlquist
3. Lennart Ekman

Absolut tre roligaste och fyndigaste skribenter på Sourze:
1. John Jensen
2. Susanne Englund
3. Michael Lundahl

Min andra dröm är ett hedersomnämnande av något slag. Vi tar det med.

Juryn ger John Jensen årets hedersomnämnande för hans välformulerade texter på Sourze. Sourze hade aldrig varit ett sådant välkänt kännetecken på folklig humor utan John Jensens genialiska bollande med det svenska språket. Han ser på sig själv och omvärlden med en unik distans och detta är ett sätt för juryn att tacka honom för många goda stunder. Genom hans texter får man lära känna en snäll och omtänksam människa. Hans sätt att se på vårat gemensamma liv gör det lättare att uthärda. John Jensens blygsamhet är hans kännetecken och därför är det just i år extra nöjsamt för juryn. Aldrig förut har vi varit så enade och nöjda med att få fram ett namn. Han kommer säkert att tala om att han inte varit det värdigt. Då kommer vi att svara honom att ingen förut varit värdigare.

HILLAREDS LITTERÄRA SÄLLSKAP
JURYMEDLEMMAR: JOHN JENSEN, KATTEN MASJA

...Jaha, då var man äntligen nöjd.


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 17 okt 2001 16:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: