sourze.se

Daniel Somos och verkligheten

En djupgående psykoanalys av Daniel Somos inlägg och hans uppfattningar om vänsterpartiet.

Käre läsare, lägg märke till att Daniel Somos börjar med att skriva ett citat och drar därefter upp en del åsikter som är helt verklighetsfrämmande. Kanske är det sarkasm och den sorts sarkasm som det borgerliga blocket använder alltför ofta i brist på sakliga argument. Propaganda kallar andra det.

Ingen i vänsterpartiet skulle påstå något som att "alla ska bo på Strandvägen för 1 000 kronor i månaden". Enligt en ny DN/Temoundersökning så vill en majoritet bo i hyreslägenheter istället för bostadsrätter och vill därför motarbeta utförsäljningen av hyreslägenheter.

När det gäller gratis sjukvård så är det ju faktiskt så att ingen väljer när man ska bli sjuk eller ska skada sig. Ingen ska behöva tveka inför att söka läkarvård då den behöver det. Då en del ingrepp skulle bli enormt dyra för en individ att betala ensam så är det logiskt att vi hjälps åt att betala, trots att vi själva kanske aldrig blir riktigt sjuka. Liknande logik som finns hos försäkringsbolag, fast billigare. Givetvis ska man skilja på ingrepp som måste göras och ingrepp som görs frivilligt, till exempel plastikoperationer, ögonoperationer för att slippa linser eller glasögon, etcetera etcetera. Dessa måste givetvis betalas ur egen ficka.

Vidare spinner Daniel Somos vidare på sina fördomar som om de vore fakta. "Visst, allt skulle kunna vara gratis och vi skulle kunna pumpa in miljoner i projekt av typen Graffiti - en bortglömd konstform..." fortsätter han med. För att bemöta detta larviga påstående som inte ens borde behövas bemötas så vill jag bara svara med att alla projekt knappast är av samma typ och knappast av den typen. Kanske vill de sponsra just ett sådant projekt med lite sprayburkar, en vägg att måla på och möjligtvis en billig lokal. Själv tycker jag inte man kan värdera olika konstformer olika mycket eftersom det i allra högsta grad är en smaksak. Om Daniel tycker något annat får det stå för honom.

Jag tror Daniel i allra högsta grad är medveten om att de flesta människor kan skilja på mitt och ditt och jag antar att han syftar på skattepolitiken som han tycker är så orättvis. Ett tips för att bli tagen på allvar är att förklara sakligt varför han tycker skattepolitiken är orättvis. För uppenbarligen förstår ju inte majoriteten av svenska folket det och jag tror knappast han lyckades så bra att förklara det bättre genom detta inlägg.

Sedan påpekar Daniel att vänstern vill att "massor av skatt" ska gå till att "underhålla liknande projekt", och syftar antagligen på graffitiprojektet och att man måste vara "totalt korkad" om man vill stödja något sådant. Själv undrar jag vem det är som är korkad. Om det är någon mer än Daniel själv som tror på det han skriver, så känn er träffade.

Sedan undrar jag var Daniel läst eller hört att någon påstått att "alla ska ha rätt till en hyreslägenhet i innerstan" samt "att det ska kosta lika mycket i innerstan som i förorten"? Jag börjar misstänka att den förlupna galningen är Daniel själv, för jag fruktar att han hör röster i sitt huvud.

Slutligen och äntligen avslutar han med "Visst skulle allt kunna vara gratis, men på vems bekostnad? Inte min i alla fall". Jisses, skulle allt verkligen kunna vara gratis? Det var verkligen en nyhet för mig. Om jag nu själv skulle tro på att allt skulle kunna vara gratis så skulle det gärna få ske på min bekostnad i alla fall, men nu tror varken jag eller någon annan i vänstern detta.

Käre Daniel, var vänlig sluta med denna smutskastning och antipropaganda. Du inger knappast något seriöst intryck och dina fördomar får du gärna hålla för dig själv. Fortsätt gärna att skriva om politik, men ta reda på vad folk verkligen står för och ta reda på fakta innan du skriver.

Jag känner mig otroligt löjlig som ens svarar på ett sådant här larvigt inlägg, men då jag läste en del kommentarer så insåg jag att en del personer verkade svälja allt det Daniel skrev och det bekymrar mig mycket.


Om författaren

Författare:
Tobias Jeppsson

Om artikeln

Publicerad: 15 okt 2001 17:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: