sourze.se

Bränn, bränn, bränn

Tio snabba sätt att bränna studielånet på.

1. Köp all kurslitteratur! Sno absolut inte den enda referensboken som finns på biblioteket och fuska dig inte igenom tentorna, köp i stället all litteratur så att du klarar dig igenom studierna på rätt sätt!

2. Betala TV-licensen! Visa att du stödjer tanken bakom Public Service och vårdar den, genom att betala den obligatoriska avgiften till Radiotjänst.

3. Gå till tandläkaren! Tänk om dina tänder börjar ramla ut? Då skulle du nog ångra att du inte går till tandläkaren en gång om året. Minst. Du måste ju ta hand om dig?

4. Köp inte kläder på lågbudgetställen som H&M! Satsa på kvalitetskläder som håller länge.

5. Köp SL-kort varje månad. Även om Connex drar in alla kontroller så måste du ju stödja kollektivtrafiken och göra rätt för dig.

6. Ät ordentligt för fan! Du måste inse att grötkorv varvat med nudlar kommer att ge dig skörbjugg. Någonting från varje del av kostcirkeln måste du få i dig, tre gånger om dagen.

7. Ha roligt! Allt blir så mycket lättare då i livet! Gå på bio, restaurang, köp presenter till dina vänner och gå på mycket konserter och klubbar. Köp roliga drinkar på krogen som smakar 80-tal, gläds och skratta!

8. Besök dina vänner som bor runt om i landet! Pendla gärna! Värna om dina vänskaps- och kärleksrelationer och hälsa på ofta! Åk helst flyg men tåg fungerar också bra.

9. Köp ett träningskort och motionera! Vi svenskar blir bara fetare och fetare. Folkhälsan börjar faktiskt bli hotad. Dessutom är det lättare att läsa när man varvar studierna med motion.

10. Gå ofta på museer och utställningar, det berikar ditt intellekt och stimulerar tankeverksamheten. Ett nödvändigt komplement till studierna.

Med andra ord: lev väl, så garanterar jag att plånboken gapar tom långt innan den 25:e varje månad.



Om författaren

Författare:
Sara Åkesson

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2001 14:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: