sourze.se

Blinka då stjärnslyna

Om man ska kunna anpassa sig till ett nytt samhälle ska man helt och hållet glömma sin bakgrund. Det är antingen eller.

Lämna: Sudda bort det som har varit för det som komma skall. Mamma ska inte låta någonting hända dig. Mina händer kommer alltid att skydda dig från regnet min son.

Anlända: Nya saker, nya ting att lära sig. Bort med det, här är vi fria att tycka vad vi vill, ta av dig slöjan, raka skägget, få hit de där gamla trasorna, här får ni nytt. Lär er, anpassa, ta efter mig, anpassa, gör som vi, titta här, anpassa, anpassa, anpassa för helvete!

Anpassa: Förträng lukter, färger, den snälla tanten med det långa vackra håret och de snälla runda ögonen. Bort med henne, titta här, detta kallar vi för pedagogiska barnprogram, Titta här. P E D A G O G I S K A!

Ta emot: Här har den en för ditt löjliga svarta hår, din fula hy, dina bajsbruna ögon och lär dig för helvete att säga stjärna. Det heter inte sccchhhhärna.

Nu regnar det... mamma det regnar nu... du lovade ju. Jag fryser, fastän jag har suddat och suddat och suddat tills jag förblödde. Jag kommer inte ihåg någonting om någonting och jag är så jävla pedagogisk.

Och du ditt as. Jag kan säga det. Stjärna.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2001 11:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: