sourze.se
Artikelbild

Onanist - javisst!

Det har varit mycket mediauppmärksamhet runt mig och mina kompisar nu. Jag ska försöka berätta vad det var som hände egentligen.

Just nu känns hela samtalsämnet lite uttjatat men jag ska försöka komma ihåg och berätta de viktigaste detaljerna. Jag mejlade Dagens Nyheter, Metro och Aftonbladet, men hade aldrig kunnat tänka mej att det skulle bli en sån stor grej.

Allt började med att 8:orna på min skola, Abrahamsbergsskolan, hade föräldramöte. Skolans syokonsulent Ulla-Britta tog upp elevernas klädsel. Hon sa att skolan skulle försöka införa regler som innebar att tjejerna inte får ha: kjol, magtröja, linne, utsläppt hår, för mycket smink, inga synliga piercings och inte heller stora örhängen. Deras anledning till detta var att killarna blir distraherade på lektionerna... "Ja, de är ju i puberteten", har jag själv hört vår biträdande rektor säga.

Eleverna hade inte hört ett knyst om detta utan det var föräldrarna som tog upp detta med sina barn! Kvällen därefter hade ryktet spridit sej. Det var många elever som vart väldigt upprörda, och jag var en av dem.

Jag mejlade då tidningarna. Och dagen efter var allt igång! Nu har Belinda Olsson, radioprogram, miljöpartiet och programmet Rea på Sveriges Television tagit kontakt med mej.

Men inte bara journalister och politiker har hört av sej! Jag och en kompis har också blivit kontaktade av kärringar och gamla pedofilgubbar, bara för att vi står för vad vi tycker och går ut med våran sexualitet. Men då menar jag inte att vi är lesbiska utan med våra "ONANIST - JAVISST"-tröjor som vi hade på bild i tidningen!!! Jag undrar bara, hur långt ska de gå? Min bästa kompis har blivit hotad genom anonyma brev, som hon naturligtvis har anmält nu. Vi känner oss till och med otrygga på väg hem från skolan, är det så det ska vara?! Jag menar, kolla bara hur långt det skulle behöva gå inom skolan med reglerna de ville införa hos oss innan någon reagerade.

Jag tycker faktiskt speciellt i Metro att tidningarna har fått oss att framstå lite som fjortisbimbosar som är sura för att vi inte får springa runt i våra små linnen och överspacklade ansikten!!! Men det är verkligen fel. De är inte själva kläderna som är problemet för mej utan principen. Förstår de inte hur könsdiskriminerande detta är - raka vägen tillbaka till 1800-talet. Det är inte bara diskriminerande mot tjejer utan även mot killarna. De framstår ju som djur som bara tänker på sex.

Det jag inte förstår är varför vår biträdande rektor Birgitta och syokonsulent Ulla-Britta försöker trycka ner tjejer, de är ju själva kvinnor. De verkar liksom inte fatta att detta inte är någon lösning på problemen. Jag skulle inte bli förvånad ifall de kommer att försöka tvinga oss tjejer att ha sjal för huvudet!

Imorgon ska jag ha möte med Birgitta och Ulla-Britta. De har redan pratat lite med oss och har bland annat sagt att det är viktigt att vi ska kunna prata öppet, lite sent kanske... Konstigt att de vill det helt plötsligt! Sedan har de också ifrågasatt varför vi kontaktat media innan vi kontaktat dem. Enkelt svar: Skolledningen borde kontaktat oss innan de gick till föräldrarna, med de hade ändå inte lyssnat på oss för det har de aldrig gjort föut.

De kan göra vad de vill, men jag tänker ALDRIG sluta kämpa för lika rättigheter mellan killar och tjejer, deras motstånd gör mej bara starkare. Fast en sak är viktigt att ni vet. De flesta lärarna var inte med på att införa detta förbud, de hade knappt hört talas om det. Det är många lärare som har sagt att jag ska stå på mej, och att de håller fullständigt med mej.

Sen undrar jag över en sak: varför förknippas alltid feminister med stenålderstjejer som inte rakar sej under armarna, ser ut som värsta hippies och är feminister bara för att de inte kan få några killar??? För dem som inte har fattat: Det är inte kläderna som gör oss, de är vi som gör kläderna ...

Pussar och Kramar från onanist-feministen!


Om författaren

Författare:
Nathalie Svensson

Om artikeln

Publicerad: 03 okt 2001 11:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: