sourze.se

Varning för fräckisar

Bättre en fågel i handen än gräva en grop åt andra.

Det var en lördagsafton, bingobrickorna, framlagda räkor och vin, lagom kalla vitlöksbrödet färdigt i ugnen, osten med grön paprika på sin lilla bricka. Kaffe på termosen, smuggelcognacen väntande.

Kvällen började med vinst - 100 kronor på en rad - hustruns jubel. Mannen otåligt väntande på långfilmen - barnförbjuden.

En liten groggpinne och så dags för finalen. Inget förspel - det var längesedan. Efter en stund reste sig mannen på armbågarna - frågade:
"Gjorde jag dig illa älskling?"
"Varför tror Du det?" svarade hustrun.
"Jag tyckte Du rörde på Dig."

---

Drängen och pigan gjorde sällskap till granngården. Båda hade varsitt ärende. Pigan hade med sig nybakat bröd - drängen ledde kon som skulle till betäckning. Då allt var klart började återfärden - drängen ville ta en paus i en björkdunge vid vägrenen. Tysta satt de här tillsammans. Efter en stund harklade drängen sig och sade med låg röst.
"Du tror inte det är möjligt att jag kan få göra likadant som tjuren gjorde?"
"Vad bryr jag mig om det - kon är inte min", svarade pigan.

---

Under rasten på skolan hade lärarna diskuterat att osedligheten börjat. Det ryktades att det var en flicka som hette "Fiffi" bjöd ut sina tjänster. Då ny lektion skulle börja blev det räfst och rättarting. Lärare högröd i ansiktet bad all som varit samman med den slinka som kallades "Fiffi" skulle räcka upp en hand. Till sin förvåning var det alla i klassen utom en. Undantaget blev rosad - kommenderades fram till katedern och skulle här tala om anledningen varför hans moral var större än kamraternas. Efter en stund stammade han fram: "Det är jag som är Fiffi".

---

Åttioårige Truls förvånade alla systrarna på lasarettet med sin apparat som på morgonen hade en ovanlig storlek samt hårdhetsgrad. Många frågade om fenomenet och han berättade att förr kunde han hjälpa flickorna på gården med att bära mjölk. En spann i var hand och en hängandes i apparaten. Det går väl inte nu i "farbrors" ålder spordes? "Nä - nu sviktar knäna", svarade Truls.

---

Hustrun hade bekymmer med mannens hängande på krogen. Hon hade fått rådet att bjuda på gott hemma. När han kom hem var det framdukat alla hans älsklingsrätter - rikligt med drycker och andra tillbehör för en lyckad kväll. Hustrun gick in i sängkammaren och återkom efter en stund i sin mest förföriska negligé - satte sig i hans knä och sporde om det inte var dags att gå isäng.

Mannen svarade: "Det bliv väl bäst - kommer jag hem i detta tillståndet blir det bara ett djävla liv."

---

Ett land som var ockuperat - hade under lång tid haft sina män vid fronten. Mor - dotter och mormor skötte gården så gott det gick. En kväll kom det in några soldater från fiendesidan in i deras kök - krävde mat och i övrigt vad huset förmådde på bordet. Efter intagande av måltiden skulle kvinnorna våldtagas.
"Våldta mig och min dotter - men skona mormor."
"Tyst med dig", sa den äldre kvinnan.
"Krig är krig."

---

En man var hos doktorn för årlig kontroll. Då kärlekslivet kom på tal befanns sig detta helt avslutat. Varken hustrun hade lust - det hade gått tristess i älskogen. Den kvinnliga läkaren skulle förklara att något nytt kanske var lösningen - mannen fattade inte hur. Då upptäckte läkaren två hundar som höll på utanför - kom här och titta - förstår ni nu vad jag menar? Mannen bejakade detta och gick hem. Vid nästa besök tillfrågades han hur det hade gått?
"Bra - men det blir dyrt", förklarade mannen.
"Dyrt - hurså - det kan väl inte kosta något?" tyckte läkaren.
"Jo - min hustru följer inte med ut på gräsmattan förrän vi delat en flaska whisky."

---

Utanför kvinnans hönsgård stod veterinären och tittade - han hade varit på besök av annan anledning. Innanför nätet gick fem stolta tuppar och kråmade sig - endast en höna.
"Det skall nog vara tvärtom - fem höns och en tupp", förklarade han.
"Nej - jag vet vad det vill säga att vara ensam och det skall inte min höna vara."


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2001 14:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: