sourze.se
Artikelbild

Vill du ha en trogen partner?

Ställ upp på sex!

Orden kommer från Rolf Lindberg, författare, kristen och 52 år!?

Han har nämligen startat en kärleksskola för par med problem. Denna skola baseras på en kristen grund med olika citat och stycken ur bibeln som en del av materialet.

Intressant? För all del tyckte jag och fortsatte att läsa artikeln som låg ute på Aftonbladets website. Lyssna riktigt noga för här är det grejor som får öronen att krulla sig.

"Vi får på åtta lektioner lära oss hur man får kärleken att bli livslång. Allt som krävs är vilja. En stor del av kursmaterialet handlar om sex; ställningar, tekniker, lekar och skillnader mellan manlig och kvinnlig lust. Allt mynnar i att man ska ge, annars kan den som har större lust frestas till otrohet. Den som vill mindre måste börja vilja mer för relationens skull. Men tillägger han: aldrig mot sin övertygelse."

Förstummande, eller hur?

Vi ska alltså: Vilja om än vi inte alltid vill, för vår övertygelse säger oss att vi älskar vår partner och vill låta den kärleken leva för evigt. Och vill vi inte så driver vi honom/henne att vara otrogen.

Nu tror man att Rolf Lindbergs devis ska gälla både kvinnor och män, men han krossar den tron omgående med uttalandet; "Det är bara prostituerade som tar betalt, fina flickor älskar gratis."

Vill man kräkas?

Det är förbluffande hur såna ord kan komma från en mun som kallar sig kristen och som har levt med samma kvinna i 30 år. Kallar han sin fru för hora om hon en kväll har tankarna och lusten på annat håll? Och vad ska man då kalla sin man när han kommer hem efter ett dubbelskift och inte vill kramas tätt?

Jag hoppas innerligt att Rolf Lindberg är undantaget som bekräftar regeln och att han får sitta där alldeles ensam vid katedern när skolan startar!


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2001 09:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: