sourze.se

USA har stympats

Vi har bevittnat ett av nutidens absolut värsta terrordåd genom tiderna.

Sedan min äldsta dotter av en händelse satte på vår tv strax innan klockan fyra har vi båda suttit som klistrade. Klockan har nu hunnit bli nio. Händelser som jag överhuvudtaget aldrig kunnat föreställa mig utspelas framför våra ögon. Ett vansinnesdåd som har så stora proportioner att det överhuvudtaget inte går att överblicka.

Jag tänker på kaoset som måste utspela sig på gatorna. På det näst intill omöjliga arbetet som alla inom räddningstjänst och polis måste utföra. På katastrofberedskapen som är beordrad på de drabbade städernas sjukhus, där de står inför en näst intill omänsklig arbetssituation.

Känslorna allt detta medför går inte att beskriva.

Jag ser på diskussioner där olika kloka och väl insatta personer analyserar händelserna. Fortfarande är det dock något som saknas. Ingen vet ännu vilken organisation som står bakom dagens händelser. Därför blir allt till spekulationer och teorier.

USA stänger sina gränser för utomstående. Världsekonomin sätts i gungning och börsen rasar. Vilket i sin tur kommer att medföra höjda oljepriser och mycket annat som i dagsläget inte går att sia om.

President Bush i USA pratar om vedergällning under tiden som omvärlden sänder sina kondoleanser och sitt djupa stöd. Hela världen håller andan och undrar vilket slut denna tragedi kommer att få.


Om författaren

Författare:
Camilla Sydvart

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2001 08:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: