sourze.se

Är det sant?

Hollywood film? Nej, live från New York och Washington DC!

Klockan är strax efter 15, sitter på jobbet och pratar i telefon och slösurfar nyheterna. Förstår först inte vad jag läser, är det någon som gjort en kupp mot Aftonbladets hemsida?

Kollegan jag pratar med i telefon tror att jag driver med honom och han frågar gång på gång om jag är ute och cyklar med honom. En osannolik nyhet, nånting som bara kan hända i filmens Hollywood.

Jag surfar in på alla nyhetssajter jag kan och känner till, TT, CNN, BBC, DN och Expressen. Jag måste få verifierat att det är sant. Sen går jag runt i växeln på det företag där jag jobbar och berättar, dom flesta lyssnar inte utan förstår först efter en stund vad det är jag säjer och får be mej att ta om det.

Jag skriver på whiteboarden om hur vi ska hantera samtalen, frågor om resor för anställda ska dit, frågor om anställda som är i New York ska till dit, press som ringer ska dit dom alltid ska. Ringer nån anställd från New York och behöver hjälp så är det crises management som gäller.

Sätter på radion och lyssnar på nyheterna, alla låter lika förvirrade. Får då höra att Pentagon också är attackerat, tänker på Nickie som jag besökte där för 2 år sen,
hon hade redan då en stor personlig sorg i att hennes dotter blivit mördad. Försöker se av bilderna på teve om det är i närheten av hennes kontor.

Den här dagen blev som den dagen när Estonia sjönk eller när jag stod mitt på bron när JAS kraschade, fast allt känns 100 gånger värre.

Tar bilen hem och känner hur sammanbiten jag är när jag kör, jag är inte observant på trafiken, känner att jag har ett visst tunnelseende. Åker hem och sätter på teven och zappar mellan kanalerna. Det här är inte på riktigt? Vad var det Hasse å Tage sa om Harrisburg? "Sannolikheten för att det hade hänt var så liten att det nog inte hade hänt."

Tänker på att jag själv ska flyga på fredag, jag som redan utan detta är flygrädd. Tänker på alla drabbade, på alla som har anhöriga som... tankarna och förnuftet räcker inte till en sån här dag.

Måtte detta inte leda till något värre...


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2001 09:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: