sourze.se

Hedrad av en hycklare!

Man bugar och bockar. Att självaste huvudhycklaren personligen skulle svara på mitt inlägg är hedrande.

Först och främst så vill jag tacka Ali Esbati för att ha tagit sig tid från sitt värdefulla arbete med att förbättra världen och att värna om demokratin och svarat på mitt inlägg.

Det måste vara ett hårt jobb förresten. Det senaste projektet handlade ju om att marschera till Djursholm och råna ett par butiker på vägen. Tyvärr var det bara det senare som blev av. Visserligen vet jag att Ung Vänster inte stod bakom denna aktion men det skulle faktiskt förvåna mig om deras medlemmar inte var där.

Ali säger att en demolerad aveny inte betyder så värst mycket men att polisen ingrep, visserligen på ett tvivelaktigt sett i många fall, men under krigiska förhållanden, innebär början på slutet. Han är rädd för att detta kan leda till en stor polisstat där kapitalet bestämmer.

För det första så är det ju knappast Ali som förespråkar staten ... . För det andra så skulle vi ha en minimal stat om kapitalet fick bestämma. Det jag är mer rädd för, är om vänstergrupper tycker det är okej att skita i äganderätten och förstöra och råna affärer, som vi gång på gång sett exempel på, kommer att leda till en total respektlös inställning mot andra människor där din skapandekraft inte är värd mer än tyngden i din gatsten.

Ali hävder att demokrati innebär att våra folkvalda i detalj ska bestämma och styra våra liv. Ali verkar vilja gå så långt som att vilja bestämma över min klädsel, slips och kostym verkar inte höra hemma i hans inskränkta värld. Visserligen så bär jag inte slips och kostym till vardags men till tillställningar som traditionellt kräver detta så bär jag kostym och slips för att visa arrangören den respekt han förtjänar.

Respekt förresten! Det är något Ali borde pröva på. Och respekt visar man inte genom att försöka bestämma över andra och få de att göra som du själv anser bäst. Respekt
innebär att du tillskriver varje människa ett egenvärde och låter de aggera efter eget huvud, inte efter ditt.

Ali säger sig vilja värna om demokratin. Något större hyckleri är svårt att finna. Han skriver själv, i svar på mitt inlägg, att demokrati är hans sätt att kunna bestämma mer över mig och andra kapitalister. När en person vill bestämma över och straffa andra grupper på grund av deras åsikter så brukar detta kallas diktatur eller fascism.

Så om du vill att Ali ska bestämma mer över just ditt liv. Då vet du var du ska lägga din röst. Men om du mot förmodan anser att Ali kanske inte alltid är kapabel att bestämma vilka kläder just du vill bära så finns det andra alternativ.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2001 09:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: